Bænket Rasmus Nissen så Ajax skuffe

Den tidligere FCM’er må vente på sin Ajax-debut, mens Lasse Schöne var tæt på at score på Utrechts David Jensen.

FODBOLD Rasmus Nissen må vente lidt endnu med at få sin debut for Ajax.

Søndag så den tidligere FC Midtjylland-back hele kampen fra bænken, da den hollandske storklub måtte nøjes med 0-0 ude mod Utrecht.

Ajax-træner Erik ten Hag - som klubben i december hentede i Utrecht - havde tilsyneladende ikke den store fidus til sin udskiftningsbænk, for træneren undlod at foretage en eneste udskiftning.

Lasse Schöne var til gengæld med for Ajax i hele kampen, og kort før tid var han tæt på at blive målscorer.

Den danske landsholdsspiller sendte et frispark mod mål, men afslutningen så ikke ud til at skulle volde Utrecht-målmand David Jensen problemer.

Danskeren fumlede imidlertid med bolden, som var på vej ind over målstregen, men i sidste øjeblik fik David Jensen kastet sig bagud og afværget et kostbart drop.

Kampen sluttede med yderligere dramatik, da Utrecht-spilleren Lukas Görtler fra sin plads på udskiftningsbænken pådrog sig sit andet gule kort, så han blev udvist.

Tyskeren, der var blevet skiftet ud efter 58 minutter, forlod sin plads på bænken, bøjede sig ind over banden og snuppede bolden for at trække tiden, da Ajax havde travlt til allersidst.

Det gad dommer Danny Makkelie ikke se på, og han hev det gule kort frem, hvilket betød marchordre.

Skadede Kasper Dolberg var ikke med i truppen for Ajax, der er nummer to i den hollandske liga med 45 point for 20 kampe.

PSV topper Æresdivisionen med 52 point.

Utrecht er nummer syv med 31 point.

/ritzau/