For bare et halvt år siden hentede FC Midtjylland Júnior Brumado i EC Bahia. Nu går »ulvene« måske igen på indkøb i den brasilianske klub. Foto: Tom Laursen

FCM skuffede mod Vendsyssel

Jørn Just Kristensen 

Superligaens tophold leverede en tam præstation og tabte 0-2 mod Vendsyssel

FODBOLD Det er stadig ikke lykkedes FC Midtjylland at lande en sejr i opstarten til foråret i Superligaen.

»Ulvene« tabte fredag eftermiddag 0-2 til Vendsyssel fra 1. division efter en blodfattig forestilling i specielt første halvleg.

Vendsyssel kom i front efter 25 minutter, da Yao Dieudonne blev spillet fri i venstre side og centrerede perfekt til Ninos Gouriye.

FCM var mest på bolden, men der manglede flow i spillet, og Vendsyssel var mindst ligeså farlige, når de erobrede bolden og kørte direkte mod mål.

Jesper Hansen havde to fine redninger i »ulve-buret«.

Fem minutter efter pausen øgede Vendsyssel til 2-0. Jesper Hansen samlede en tilbagelægning op, og det indirekte frispark blev høvlet i mål af Emmanuel Ogude efter, at en holdkammerat havde prikket bolden til ham.

Cheftræner Jess Thorup skiftede samtlige 11 spillere ud i løbet af anden halvleg. Det betyder ofte, at niveauet falder mærkbart i træningskampe, men denne gang var det modsat. De unge reserver gjorde det fint og burde have reduceret.

- Jeg er ikke tilfreds med det, vi leverede i første halvleg. Det var som om, at alle ville det hele selv, og vi har jo netop set i efteråret, at vi først rigtigt bliver gode, når vi gør det sammen. Men det er måske godt nok, at spillerne får set, at træerne ikke vokser ind i himlen. Der er noget at arbejde med på træningslejren, siger Jess Thorup.

Flere profiler stod over i dagens træningskamp - blandt andre Alexander Sørloth og Zsolt Korcsmár - men alle forventes at kunne træne fra på mandag.

FCM flyver lørdag formiddag på træningslejr i Dubai, hvor 10 dage på perfekte græsbaner skal pudse formen af til forårets Superligakampe.