Tæt på pointtab: Smal FCM-sejr over bundhold

Ole Bitsch 

Storfavoritterne sjuskede og vandt kun 22-19 i Ringkøbing

HåNDBOLD Det der skulle have været en problemfri forberedelse til søndagens Champions League-opgave mod slovenske Krim Ljubljana, endte som en unødvendig hård onsdag aften for FC Midtjyllands DM-aspiranter.

Tre et halvt minut inden slutfløjtet lød i Green Sports Arena i Ringkøbing var stillingen 19-19 mellem bundholdet og storfavoritterne fra FCM.

Heldigvis for gæsterne steppede en velspillende Louise Burgaard op og hamrede to kasser i nettet - til to målsføring. Da værterne fra Ringkøbing, der kampen igennem fightede og helhjertet forfulgte sensationen, smed bolden væk i matchens sidste minut, kunne »hunulvene« fra Ikast ånde lettet op via Tonje Løseths punkterende scoring til 22-19.

Det var mangel på koncentration og respekt for modstanderne, der kreerede selvskabte vanskeligheder for FCM-stjernerne. Ganske vist indledte udeholdet med den stærkeste »a-kæde« - bortset fra keeper Sabine Englert, der fik hvil fra pausen. I stedet fik reserven Jessica Ryde chancen i målet.

Men stjerner eller ej. Ringkøbing-spillerne var næppe imponerede over attituden fra gæsterne, der tog alt for let på opgaven, og som i store periode tydeligvis undervurderede bundholdet. Måske var tankerne allerede i Slovenien?

Ved pausen førte Ringkøbing - fuldt fortjent - med 12-9. Værterne kom også bedst ud via et offensivt 5:1-forsvar, og de leverede føringer på 4-1 og 5-1, inden FC Midtjylland vågnede op.

DM-bejlerne kom planmæssigt foran med 7-5 og 8-6, men igen svigtede fokus og viljen tilsyneladende til at følge taktikken.

Efter pausen forsatte Ringkøbing med at spille frit og med forholdsvis få fejl. Sabine Englert var med til stabilisere FCM-defensiven, men kunne ikke forhindre Ringkøbing i at slide sig foran med både 13-9 og 14-11.

Mens eksempelvis den norske stjerne Veronica Kristiansen virkede helt umotiveret, var der trods alt power i Louise Burgaard. Højrebacken scorede syv gange og var dermed med til at vende slaget i Ringkøbing. Da også Englert bidrog med en stribe redninger og to parerede straffekast lykkedes det med hiv og slæb at hive pligtsejren med hjem.