Millionsalg: FCM-back klar for Ajax

Ole Bitsch 

Rasmus Nissen Kristensen skifter til storklubben Ajax Amsterdam på en kontrakt, der løber til sommeren 2022. Det er FCM’s næststørste salg i historien

FODBOLD Så blev det officielt: FC Midtjyllands næststørste spillersalg nogensinde er en realitet.

Tirsdag over middag satte stortalentet Rasmus Nissen Kristensen i Amsterdam sin signatur på en kontrakt frem til sommeren 2022 med den hollandske traditionsklub Ajax.

En handel, som - ifølge Folkebladets oplysninger - kan indbringe FCM op mod 45 millioner kroner. Kun salget af Tjørring-knægten Pione Sisto. der i sommeren 2016 skiftede til spanske Celta Vigo for omkring 45 millioner kroner, overgår handlen.

Dertil kommer, at den midtjyske klub har sikret sig en betydelig procentsats, hvis Ajax under kontraktperioden vælger at videresælge Rasmus Nissen Kristensen.

- Vi sælger Rasmus Nissen for et ekstraordinært stort beløb, og vi er meget tilfredse med, at vi kan sende vores egen tidligere akademi- og klubsamarbejdsspiller til en stor klub som Ajax Amsterdam. Vi beviser endnu en gang, at når du kommer til FC Midtjylland, får du de bedste muligheder for at gå hele vejen, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

En unik rejse
Det er under to år siden, at den nu 20-årige ungdomslandsholdsspiller fra Brande debuterede for FC Midtjyllands Superligamandskab.

Det skete 7. marts 2016 i en udekamp mod FC Nordsjælland, da André Rømer fik rødt kort i Farum.

Rasmus Nissen - der har taget vejen fra barndomsklubben Brande IF, videre til Herning Fremads eliteprojekt og derfra i 2002 til FCM’s akademi i Ikast - har spillet 82 kampe for FC Midtjylland. Her er det blevet til syv mål og hele 16 assists fra højrebacken.

- Det er en fantastisk rejse, »NK« har været på. Rasmus har alle dage været en kriger, som har FCM-dna’et helt ind under huden. Vi er stolte over dette salg, og vi tror på, at han har en stor fremtid foran sig, fastslår Svend Graversen.

- En helt speciel person
Som daværende talenttræner for FC Midtjyllands U17-mandskab har Graversen et indgående kendskab til Rasmus Nissens kvaliteter som spiller og som menneske.

- Jeg er ovenud glad for salget, men som altid, når vi mister en spiller, der har været igennem hele systemet, begræder jeg, at vi mister en helt speciel person, som står for alt det, som FC Midtjylland gerne vil, siger sportschefen.

Rasmus Nissen var tidligere på måneden en af de fem FCM-spillere, der var med det danske ligalandshold på træningslejr i Abu Dhabi, og han er fast mand på det danske U21-landshold.

- Historien om Rasmus »NK« og dette salg er indbegrebet af det, vi vil og det, vi står for i FC Midtjylland. Vi har nordeuropas bedste akademi, og i dag er en festdag for hele FC Midtjyllands system, understreger Svend Graversen.

I Ajax bliver Rasmus Nissen Kristensen holdkammerat med de danske landsholdsspillere Lasse Schöne og Kasper Dolberg.

Gennem tiden har en stribe danske topspillere båret Ajax-trøjen - blandt andre Søren Lerby, Henning Jensen, Frank Arnesen, Jan Mølby, Jesper Olsen, Michael og Brian Laudrup, Jesper Grønkjær, Dennis Rommedahl og Christian Eriksen.

Kan debutere på søndag
Allerede søndag kan Rasmus Nissen debutere for Ajax Amsterdam. Her er modstanderen Utrecht på udebane i den hollandske Æresdivision.

Med salget af stortalentet har FCM i denne måned sagt farvel til hele fire spillere fra klubbens Superliga-trup.

I sidste uge solgte man den tjekkiske landsholdsspiller Filip Novák for cirka 15 millioner kroner. Den 27-årige venstreback er nu på kontrakt hos tyrkiske Trabzonspor.

Også kantveteranen Jonas Borring (AC Horsens) og allroundspilleren André Rømer (OB) er fortid hos »ulvene«, der til gengæld har hentet den amerikanske landsholdsmålmand Bill Hamid samt den gambianske landsholdsforsvarer Bubacarr Sanneh.