Blue Fox rejste sig med sejr

Kenneth Kristiansen 

Herning Blue Fox’ tophold vandt hjemme med 3-2 over Rungsted

ISHOCKEY Topholdet i Metal Ligaen, Herning Blue Fox, fik rejst sig efter det skuffende nederlag i pokalsemifinalen fredag aften i Jyske Bank Boxen, da det tirsdag aften blev til en hjemmesejr på 3-2 over Rungsted i Kvik Hockey Arena.

Fra begyndelsen af kampen var hjemmeholdet dominerende og lagde pres på Rungsteds mål. De helt store chancer blev det dog ikke til, bortset fra knap midtvejs i perioden, hvor Thomas Andersen misbrugte en kæmpestor mulighed tæt under mål efter godt og kvikt opspil.

Gæsterne var imidlertid også med i kampen, og senere i perioden måtte Blue Fox-keeper Simon Nielsen diske op med en fornem dobbeltredning i et Rungsted-powerplay.

Bjørn Uldall skadet igen
I første periode blev Blue Fox ramt af en skade. Evigt uheldige Bjørn Uldall måtte humpe ud og opgive at komme ud til anden periode.

Den midterste periode var kun knap halvandet minut gammel, da der kom hul på målscoringen i kampen. Toni Kallela satte fart i højre side og sendte en præcis pasning ind foran mål, som Lasse Lassen blot skulle sætte staven på. 1-0 til Blue Fox.

Glæden varede dog kort, for blot et par minutter senere udlignede gæsterne. Rungsteds Marcus Olsson scorede i powerplay til 1-1.

Senere i den begivenhedsrige periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage, kom Blue Fox i fem mod-tre-powerplay. Det udnyttede kaptajn Daniel Nielsen lige i momentet, hvor Rungsted blev fire mand på isen, med et skud fra distancen, der sad lige under overliggeren i målet. 2-1 før den sidste periode.

Også de sidste 20 minutter var i lange perioder en åben slagsudveksling. Gæsterne jagtede naturligvis en udligning, men uden rigtigt at komme tæt på.

Et par minutter før tid tog Rungsted målmanden ud, men det udnyttede Blue Fox hurtigt, og Lasse Lassen scorede i et tomt mål til 3-1.

Det lignede en afgørelse, men med 41 sekunder tilbage af tredje periode fik Rungsteds Jake Hansen reduceret. Gæsterne lugtede nu alligevel en udligning, men Herning-mandskabet holdt hjem og sikrede sig sejren.

Tre hjemmekampe på en uge
Opgøret mod Rungsted var den første af hele tre hjemmekampe i Kvik Hockey Arena i denne uge. Fredag aften får Blue Fox besøg af SønderjyskE, og søndag eftermiddag er der dyst mod Frederikshavn.

Der resterer i alt 10 spillerunder af Metal Ligaens grundspil.