FCM’s Rasmus Nissen på vej til Ajax i giganthandel

Kenneth Kristiansen 

Salget af den unge højreback bliver angiveligt FC Midtjyllands næststørste nogensinde

FODBOLD FC Midtjylland er tæt på at gennemføre det næststørste salg i klubbens historie.

Ifølge hollandske telesport.nl er Rasmus Nissen på vej til storklubben Ajax Amsterdam i en handel, der angiveligt vil indbringe FCM op mod 40 millioner danske kroner.

Den 20-årige højreback mangler, ifølge det hollandske medie, kun at forhandle de personlige detaljer i kontrakten på plads, før skiftet bliver en realitet.

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, vil ikke bekræfte noget overfor Herning Folkeblad.

- Vi er glade for, at der er interesse for vores spillere. Derudover har jeg ikke nogen kommentarer til det, siger Svend Graversen.

Rasmus Nissen fik debut i FCM-trøjen i marts 2016 og har i alt spillet 82 kampe og scoret syv mål for klubben. De fleste som decideret højreback, men i efteråret, da FCM ændrede spilssystem, rykkede han med succes lidt længere frem på banen som højre wingback.

Rasmus Nissen var tidligere på måneden en af de fem FCM-spillere, der var med det danske liga- og U21-landshold på træningslejr. Han er fast mand på U21-landsholdet.

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, udtalte tidligere på ugen til Herning Folkeblad, at kun meget store bud ville kunne få klubben til at sælge flere spillere. Dette bud falder, hvis bulletinerne om prisen er rigtige, ind under den kategori.

To unge - eller en ny?
Et salg af Rasmus Nissen efterlader FCM med to andre, unge spillere til pladsen som højre back/højre wingback - 20-årige Alexander Munksgaard samt ligeledes 20-årige Mads Døhr Thychosen. Sidstnævnte spillede hele efteråret som højreback i AC Horsens på en lejeaftale og gjorde det godt, og det har ligget i kortene, at lejeaftalen skulle forlænges for resten af sæsonen. Det kan meget vel ændre sig nu - med mindre FC Midtjylland vil ud på markedet og hente en decideret erstatning for Rasmus Nissen.

Et emne på blokken i den forbindelse kunne være Silkeborg IF’s Jens Martin Gammelby.

I hollandske Ajax vil Rasmus Nissen blive holdkammerat med danskerne Lasse Schöne og Kasper Dolberg. Ajax er p.t. på andenpladsen i Æresdivisionen, fem point efter topholdet PSV Eindhoven.