Van der Vaart udligner i overtiden for FCM

Jørn Just Kristensen 

Rafael van der Vaart blev redningsmand i de sidste sekunder, da FCM spillede 2-2 mod Hobro

FODBOLD Det blev kun 2-2, men det sluttede med et midtjysk jubelbrøl, da FC Midtjylland fredag eftermiddag spillede 2-2 mod Hobro.

I overtiden af træningskampen udlignede Rafael van der Vaart nemlig på et flot direkte frispark til stor begejstring for de godt 100 fremmødte tilskuere i Stadome i Ikast.

Den snart 35-årige hollænder havde også en afgørende fod med i reduceringen til 1-2 et kvarter tidligere. Også der sendte van der Vaart elegant et frispark over muren. Det blev pareret ud i feltet af Hobro-keeper Jesper Rask, og der stod Babajide David klar og headede bolden i mål.

Hjernerystelse til Korcsmár
Men kampen fik en anderledes trist begyndelse for FC Midtjylland. Efter bare to minutters spil blev Zsolt Korcsmár ramt af en albue fra Hobros topscorer, Pål Alexander Kirkevold.

Korcsmár måtte udgå af kampen og har ifølge de første bulletiner fra FCM-lejren formentlig pådraget sig en hjernerystelse.

Reserven Rasmus Nicolaisen gik i gang med at varme op, men han nåede først på banen, da Hobro var kommet på 1-0. Pål Alexander Kirkevold kom igennem i venstre side af feltet og bragede bolden over i fjerneste målhjørne.

Spillet fordelte sig jævnt. Men Hobro spillede mere kynisk og direkte, og 10 minutter før pausen kom gæsterne på 2-0 på en FCM-fejl.

Pål Kirkevold smuttede forbi Rasmus Nicolaisen. Målmand Jesper Hansen kom ud for at hjælpe, men endte på mellemhånd, da Kirkevold skubbede bolden videre til Wilfried Domoraud. Franskmanden scorede let i det tomme mål.

FCM skiftede ni markspillere i pausen og fik blandt andre Paul Onuachu og Alexander Sørloth på banen. Det hjalp. »Ulvene« dominerede anden halvleg og fik altså udlignet - takket være en aldrende hollandsk stjerne med en fortid i Real Madrid, Hamburger SV og Tottenham.