Blue Fox tabte finalebilletten

Ole Bitsch 

Herning kiksede i semifinalen, som skarpe Aalborg fortjent vandt med 4-1

ISHOCKEY Årets pokalfinale i Jyske Bank Boxen bliver uden deltagelse af Herning Blue Fox.

Fredag aften tabte »rævene« med 1-4 i semifinalen mod Aalborg Pirates, der fuldt fortjent snuppede adgangsbilletten til lørdagens finale, hvor Rungsted Seier Capital venter på herningensisk is.

Foran 3988 tilskuere i Boxen havde mange herningensere sat næsen op efter, at Blue Fox kunne levere varen. Men forventningspresset var tilsyneladende for stort hos hjemmeholdets spillere, der kiksede fælt.

Anderledes skarpe og effektive fremstod mandskabet fra Aalborg. Nordjyderne lavede få fejl, arbejdede stenhårdt og var konstant farlige i deres etablerede angrebsspil - og endda i undertal og på deres utallige omstillinger.

Der var blot spillet fire minutter af den anden semifinale, da Pirates bragte sig i front ved Henry Hardarson, der snød en uopmærksom Ari Ahonen i målet.

Hernings Thomas Andersen udlignede efter otte minutter, da han efter flot og vedholdende soloarbejde sendte pucken i nettet. Men kort inden kampens første pause kunne Hardarson igen skubbe føringen over i den nordjyske lejr. Recepten var den samme: Et slagskud blev styret i kassen.

Blue Fox havde kampen igennem hele 11 powerplay-situationer, men afslutningerne virkede febrilske og tilfældige.

Det stressede spil hos værterne fortsatte i de sidste 20 minutter. Herning-holdet kom frem til mange små og store chancer, men hverken kvaliteten eller marginalerne var på »rævenes« side.

Mere komplet så helhedsindtrykket ud hos Aalborg Pirates. Det var nærmest symbolsk, da Ari Ahonen - efter 33 minutter - skubbede et slagskud direkte ud i staven på »piraternes« Pierre-Oliver Morin. Forwarden scorede let til 3-1.

I den sidste periode pressede Herning-enheden på, men desperationen var halvhjertet og uden præcision. I stedet kunne Aalborg Kirill Kabanov lukke og slukke, da han med 43 sekunder igen på uret nettede i et tomt Blue Fox-mål.

Hernings pokalfinaledrømme i Boxen endte i skuffelse.