Privat hjemmehjælps-firma i Herning er gået konkurs

Herning Kommune har sat beredskabsplan i værk, der sikrer, at alle borgere får hjælp

HERNING I eftermiddag blev det private hjemmehjælps-firma »Spar 2« erklæret konkurs. Det oplyser Herning Kommune. Firmaet havde ved konkursen 77 borgere i Herning Kommune som kunder. De skal nu have ny leverandør af hjemmehjælp.

31 borgerne fik personlig pleje, mens resten fik praktisk hjælp, så som rengøring.

Herning Kommune har aktiveret den beredskabsplan, der på forhånd er lavet til denne slags situationer. Det betyder, at alle borgere fortsat får hjælp.

- Vi sætter tryghed for den enkelte borger først. Herning Kommune tager med øjeblikkelig virkning over med personlig pleje til de borgere, der har brug for det. Når der er ro på situationen, får de så mulighed for at vælge en ny leverandør. De cirka 50 borgere, der får praktisk hjælp, bliver bedt om at vælge en ny leverandør med det samme, forklarer Søren Liner Christensen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Social- og Sundhedsudvalget blev orienteret om situationen onsdag.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at én af vore private leverandører ikke kan leve op til sine forpligtelser over for borgerne. Jeg er glad for, at vi på forhånd har lavet en plan for sådan en situation, og jeg er helt tryg ved, at borgerne er i gode hænder i den kommunale hjemmepleje, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Herning Kommunes borgere har, efter konkursen, to leverandører af personlig pleje og seks leverandører af praktisk hjælp at vælge imellem, inklusiv Herning Kommunes egen hjemmepleje.

Alle leverandører skal inden godkendelse leve op til en række faglige og økonomiske krav, ligesom Herning Kommune årligt følger op på de enkelte firmaers status.