Elever dyrker fotokunst

Børn fra Herningsholmskolens centerklasser kaster sig over fotografi

HERNING Januar er en ganske særlig måned for eleverne i centerklassen på Herningsholmskolen.

Frem til februar arbejder de med et større kunsttema, og for en af klasserne er det blevet til et fotoprojekt, der skal lære eleverne om fotografiets historie, hvordan man tager gode billeder og hvordan lys, vinkler og kontraster spiller ind. Men de skal også lære, hvordan man redigerer billederne.

Hele temaet skal ende ud i en fernisering, hvor elevernes egen kunst skal stå til frit skue.

Picasso og Jorn
For klassen med fotografi som tema bliver det blandt andet billeder og den fotoavis, de skal lave i samarbejde med trykkeriet OTM, der skal op at hænge. Undervejs i forløbet har de allerede været på besøg ved fotograf Flemming Hansen på Herning Folkeblad, og senere skal de på besøg ved Lee Sign og ved trykkeriet OTM, hvor de med egne øjne kan se, hvordan det foregår, når en avis eller et magasin skal trykkes. Det er omkring 50 børn, der arbejder med temaet kunst i år. Det er lærernes erfaring, at temaforløb er med til at styrke sammenholdet på tværs af centerklasserne, fordi de hver morgen mødes og taler om det, de laver.

Ferniseringen er i centerklasserne på Herningsholmskolen 1. februar, hvor alle er velkomne til at komme forbi og se det, eleverne har arbejdet med. Hvert klasseværelse bliver lavet om til et galleri, hvor der både skal udstilles fotos, Asger Jorn inspireret kunst, kunst med afsæt i Picasso og meget mere.