Blue Fox er klar til Final4 efter ny sejr

Thomas Damm 

Uden at sprudle vandt Blue Fox tirsdag 5-2 over Rødovre og kan nu forberede sig på Final4-semifinalen på fredag

ISHOCKEY Man bliver et tophold, når man også vinder de kampe, hvor spillet ikke helt kører.

Det er tirsdagens Blue Fox-sejr over Rødovre et eksempel på. Metal Ligaens førerhold var i perioder presset af københavnerne, der ligger nummer fem i tabellen.

Godt nok havde Blue Fox i første periode masser af chancer, og selv om holdet også fik flere powerplay, så var det først i anden periode, at der kom hul på bylden. Først var det Riku Pitkänen og lidt senere Branden Gracel, der scorede - begge i powerplay. På det tidspunkt havde Blue Fox spillet mere end to minutter i fem mod tre uden at kunne score. Det koster på selvtilliden, men pludselig kom målene alligevel.

Rødovre kom tilbage
Gæsterne var dog ikke knækket. De udlignede på et mål til sidst i anden periode og et mål lige i begyndelsen af tredje periode. Men sæsonen har flere gange bevist, at Blue Fox sjældent giver op. Blot fire minutter senere kunne Branden Gracel score sit andet mål, da han styrede et skud fra kaptajn Daniel K. Nielsen i nettet.

Kampen blev lukket, da Lasse Lassen med et skud fra distancen gjorde det til 4-2.

Med to minutter tilbage tog Rødovre målmand Gasper Kroselj ud og erstattede ham med en ekstra angriber. Det gav dog ikke anledning til nævneværdige chancer. Tværtimod kunne Toni Kallela med 30 sekunder tilbage score i det tomme Rødovre-mål. Blue Fox sætter altså yderligere tre point ind på kontoen.

Samtidig kan holdet nu tænke frem på den spændende semifinale i Final4 fredag aften i Jyske Bank Boxen. Her skal »blårævene« møde Aalborg, der i aften vandt 2-1 i over Esbjerg. I den anden semifinale mødes Odense og Rungsted.