Mikkel Duelund scorer og Jesper Hansen kikser: Ligalandsholdet taber også til Jordan på træningstur

FCM’erne var i fokus, da Danmarks U21- og ligalandshold måtte se sig slået af Jordan, og de må rejse fra Abu Dhabi med to nederlag

FODBOLD Det danske U21- og ligalandshold tabte mandag også den anden kamp under træningslejren i Abu Dhabi.

Holdet fulgte op på 0-1-nederlaget til Sverige ved at tabe med 2-3 til Jordan.

Det skete under ledelse af assistenttræner Jon Dahl Tomasson, da landstræner Åge Hareide er rejst hjem på grund af rygproblemer.

Danmark havde mest boldbesiddelse igennem det meste af kampen, men Jordan viste enorm effektivitet i de mere sporadiske angreb. Således havde holdet fire afslutninger, der altså resulterede i tre scoringer.

Danmark havde skiftet otte spillere ud i forhold til startopstillingen mod Sverige, men det resulterede ikke i succes på måltavlen i første halvleg.

Jon Dahl Tomasson så sine tropper dominere og tage initiativet, men holdet manglede fart i angrebsspillet.

Det blev til enkelte gode forsøg, men Jordan var skarpere i den anden ende, da muligheden bød sig efter 25 minutter.

Fra kanten af feltet buldrede Maharma Abdul Hadi bolden i mål til 1-0 uden chance for FC Midtjylland-keeper Jesper Hansen.

Anderledes skarphed var der danskerne fra starten af anden halvleg og i særdeleshed højrebacken Jens Martin Gammelby.

Han tog chancen fra en lidt spids vinkel, og via en Jordan-spiller fandt bolden målhjørnet til udligning 1-1.

Kort efter havde AaB-angriberen Jannik Pohl bolden i nettet, men dommeren dømte offside i situationen. Man fornemmede dog, at en dansk føring lurede, men i stedet slog Jordan retur med en smuk scoring efter 12 minutter. Efter et bandespil løftede Hamza Al Dardour bolden elegant over Jesper Hansen til 2-1.

Danmark havde mest spil i den sidste halve time, men skarpheden lod meget tilbage at ønske. Den var til gengæld Jordans største styrke.

Syv minutter før tid blev det nemlig også 3-1, da Mahmoud Al Mardi scorede i et tomt mål, efter målmand Jesper Hansen havde haft en mislykket clearing midt på egen banehalvdel.

Danmark svarede dog tilbage minutter efter, da indskiftede Mikkel Duelund fra kanten af feltet hamrede bolden resolut ind i hjørnet til 2-3. Kort efter satte FCM-spilleren et angreb op til Mikael Uhre, der fra en spids vinkel var tæt på at udligne, men Danmark kunne ikke forhindre nederlaget.

Tirsdag rejser det danske hold hjem fra Abu Dhabi.

/ritzau/