Sunds Seahawks er danske pokalmestre

Ole Bitsch 

Tre kasser af kaptajn Mikkel Skov, da Seahawks nedlagde Frederikshavn i overtid

FLOORBALL Sunds Seahawks er ny pokalmester i dansk floorball.

Lørdag aften kom klubbens første seniortitel nogensinde i hus, da Seahawks-mandskabet i Brønderslev Hallerne vandt en intens, jævnbyrdig og medlevende pokalfinale over ligarivalerne fra Frederikshavn Black Hawks.

Sunds sejrede med 6-5 - en triumf, der dog først blev sikret efter forlænget spilletid.

Kristoffer Handgaard blev matchvinder, da han syv minutter inde i overtiden smækkede kuglen i nettet - til enorm jubel for de omkring 60 fremmødte Seahawks-fans, der var med til at skabe en fremragende stemning i det nordjyske.

Hos de nykårede pokalmestre fra Sunds var det målmand Julian van Enckevort og især kaptajn Mikkel Skov, der tiltrak sig opmærksomheden. Keeperen leverede mange store redninger i finalen, hvor landsholdsspiller Skov nettede tre gange. Sunds-anføreren blev efterfølgende - helt fortjent - kåret til kampens pokalfighter.

Det var også Mikkel Skov, der midt i en nervøs og fejlfyldt første periode bragte midtjyderne foran. Frederikshavns Kim Høst udlignede, men inden pausen kunne en anden landsholdsprofil, Matthias Bust, igen bringe Sunds i front.

Kim Høst scorede - som Mikkel Skov - også tre gange i pokalfinalen, der vekslede frem og tilbage i hele opgøret.

Frederikshavn kom på både 2-2 og 3-2, men træffere fra Simon Lauridsen og Mikkel Skov sørgede for at Seahawks atter var på sejrskurs.

Black Hawks’ Andreas Glad udlignede til 4-4, men et drømmehug af anfører Skov, der helflugtede en lang aflevering fra Matthias Bust direkte i kassen, skabte ny jubel. Men 49 sekunder før udløb af den ordinære kamp fik Andreas Glad udlignet til 5-5 efter svagt forsvarsspil i Sunds-defensiven.

Samme Glad ramte også stolpen i overtiden, men så slog Kristoffer Handgaard til med pokalfinalens sidste aktion.

I kvindernes pokalfinale blev det aalborgensiske AaB, der snuppede trofæet. Nordjyderne vandt med 8-6 over københavnske Copenhagen FC.