Straffesejre til Bjorkstrand og Andersen i NHL

Jørn Just Kristensen 

Frederik Andersen og Oliver Bjorkstrand landede sejre i straffeslags-konkurrence i weekenden, mens Frans Nielsen og Detroit tabte til topholdet Tampa Bay Lightning

ISHOCKEY Der var sejre til to af Hernings tre NHL-stjerner i weekenden.

Den danske landsholdsmålmand Frederik Andersen havde 34 redninger, da Toronto Maple Leafs natten til lørdag leverede et mægtigt comeback og slogVancouver Canucks 3-2 hjemme i Air Canada Center.

Vancouver kom på 2-0 seks et halvt minut inde i sidste periode, men stortalentet Auston Matthews og Tyler Bozak udlignede for Toronto, og i straffeslagskonkurrencen var hjemmeholdet fra Toronto skarpest.

Også Oliver Bjorkstrand sejrede i straffeslagskonkurrence i weekenden. Columbus Blue Jackets besejrede sent søndag aften dansk tid Carolina Panthers 3-2 efter straffeslag. Carolina udlignede til 2-2 med halvandet minut tilbage af den ordinære spilletid.

Oliver Bjorkstrand missede selv sit forsøg i straffeslagskonkurrencen.

Frans Nielsen og Detroit Red Wings manglede til gengæld skarphed og marginaler, da de tog imod topholdet Tampa Bay Lightning i nat. Detroit vandt skudstatistikken 36-24, men tabte 2-5 på måltavlen.

Frans Nielsen havde tre skud på mål og tre blokeringer i kampen.

I tabellen er alt stadig åbent for de tre hold med herningensere i truppen. Toronto er nummer fem i Eastern Conference, Columbus Blue Jackets er nummer seks og Detroit Red Wings er nummer 12.

16 hold kommer i slutspillet fordelt ligeligt med otte hold fra Eastern og otte fra Western Conference.