Nøddesbo uddelte Danmarks ældste sportspris

Jørn Just Kristensen 

Jesper Nøddesbo fik æren af at uddele Danmarks ældste sportspris, BT Guld, ved aftenens sportsgalla i Jyske Bank Boxen

SPORTSGALLA For første gang i flere år har Jesper Nøddesbo ikke en stor slutrunde at se frem til i januar. Men det betyder ikke, at han kan slippe alle tøjler og feste løs ved lørdagens sportsgalla i Jyske Bank Boxen. I hvert fald først efter prisfesten er slut.

Den 37-årige herningensiske håndboldspiller skal nemlig i år uddele BT Guld, som er Danmarks ældste sportspris og samtidig en af de mest prestigefyldte. En pris, der gik til Viktor Axelsen, VM-vinder i badminton.

- Det er en stor ære, fastslår Jesper Nøddesbo om prisen, der er blevet uddelt siden 1930.

Den populære håndboldspiller har et begivenhedsrigt år at se tilbage på. Efter 10 år i storklubben FC Barcelona vendte han i sommer tilbage til dansk håndbold, hvor han nu tørner ud for Bjerringbro-Silkeborg.

- Det begyndte meget hårdt. Der var mange følelser i at tage hjem fra Spanien for mig. Jeg har boet i Barcelona i 10 år. Det er der, jeg er blevet gift og har fået børn. Jeg har også fået mange gode venner og har i det hele taget mange relationer til Barcelona. Men det var også tid til det brud for mig, selvom det gjorde ondt.

- De følelser sad i mig længe efter, at vi var vendt hjem. De er der også endnu, men nu kan jeg bedre rumme dem og sætte dem i relief. Jeg er også glad for beslutningen og for det, jeg har nu, siger Jesper Nøddesbo.

I Barcelona fik han ikke meget spilletid i sine seneste sæsoner. Det har ændret sig markant efter hjemvendelsen til BSV.

- Dansk håndbold er på et rigtigt godt sted. Det er en god og frem for alt spændende liga. Holdene slår hinanden på kryds og tværs, og man skal være på hver eneste gang, ellers taber man. Det hænger sammen med, at holdene ikke er så brede, som de stærkeste Champions League-hold er. De fleste har en rigtig god start-syver og så et par stykker mere. Det betyder, at hvis to profiler ikke rammer dagen, så er du på den, pointerer Jesper Nøddesbo.

Selv om han ikke skal med til EM i håndbold, der begynder i næste uge, følger han holdet med stor interesse. Og han har stor tiltro til det danske hold.

- De skal kæmpe med om medaljerne. Ser man over en bred kam, så er kvaliteten bare til det. Der er jo kvalitet på alle pladser.

- Udfordringen for Nikolaj (Jacobsen, landstræner, red.) bliver at sørge for, at alle de spillere, som kan blive afgørende, føler sig vigtige ind gennem turneringen, for ellers bliver de ikke afgørende til sidst. Men det er jeg også sikker på, at Nikolaj kan klare. Jeg har stor tiltro til Nikolaj Jacobsen, fastslår stregspilleren fra Herning.