MCH-formand tror på fantastisk sportsår

Jørn Just Kristensen 

VM i ishockey overskygger alt i 2018 for Poul Sand, men han håber og tror samtidig på danske mesterskaber til FC Midtjylland og Herning Blue Fox

SPORTSGALLA 2018 bliver et fantastisk sportsår, hvis man spørger Poul Sand, der formand for MCH, og bestyrelsesmedlem i Team Danmark, Danmarks Ishockey Union og Herning Blue Fox samt aktionær i FC Midtjylland.

- VM i ishockey bliver jo det helt store højdepunkt. Nu har vi arbejdet for at få det hertil i så mange år, og nu sker det, siger Poul Sand på vejen ind til årets store sportsgalla i Jyske Bank Boxen.

Han tøver ikke med at love folkefest i Herning fra 4. maj og to uger frem.

- Vi har jo før været vært for nogle fantastiske håndboldslutrunder med 14.500 tilskuere i Boxen, men når håndboldkampene slutter, kører folk hjem til Grindsted og Sdr. Omme, og hvor de ellers kommer fra. Men ved VM i ishockey bliver de i byen bagefter, fordi så mange af dem kommer hertil fra udlandet. Det giver en fantastisk stemning i hele byen, vurderer Poul Sand, der selv har overværet adskillige VM-slutrunder i ishockey.

Han glæder sig over billetsalget så langt.

- Der er solgt 185.000 billetter, og det er faktisk det næstbedste ved nytårstid - kun overgået af Tjekkiet 2015 og der kom 742.000 tilskuere i alt - det når vi ikke, men vi er godt på vej mod vores mål om 300.000 tilskuere til VM. Det bliver virkelig stort, forsikrer Poul Sand.

Men 2018 byder også på andre højdepunkter.

- Hvis jeg tager mine Team Danmark-briller på, glæder jeg mig til at følge vinter-OL. Nu fik vi jo heldigvis kvalificeret nogle atleter her til sidst, så jeg skal helt sikkert se noget curling, forsikrer han.

- Men også lokalt kan det jo blive et fantastisk år. Jeg håber på, at vi kan ende med to danske mesterskaber til FC Midtjylland og Herning Blue Fox.

- Hvis jeg skal vælge, tror jeg nok mest på guld i fodbold. Både fordi jeg synes, FC Midtjylland står rigtig stærkt, men også fordi at ishockey jo afgøres i et slutspil med knockout-runder, forklarer Poul Sand.