Harder og Axelsen er favorit til hæder i Herning i aften

Pernille Harder fra Tulstrup er storfavorit til hæderen som årets bedste kvindelige fodboldspiller. Viktor Axelsen er manges favorit til at blive kåret som Årets Sportsnavn, efter at han havde et meget flot 2017 med VM-guld og sejr i sæsonfinalen

SPORT Om få timer går det løs i Boxen i Herning. Ved Sport 2018-showet skal der uddeles ikke mindre end 12 priser.

Vi spår at den ene går til Pernille Harder. Landsholdsanføreren fra Tulstrup er storfavorit til at løbe med hæderen som årets kvindelige fodboldspiller.

Pernille Harder var storspillende i 2017, hvor hun blev tysk mester og pokalvinder med Wolfsburg og kom i EM-finalen med det danske landshold. Samtidig blev hun kåret til årets næstbedste spiller i Europa af UEFA.

Axelsen er også favorit
Badmintonspilleren Viktor Axelsen er storfavorit til den store pris i aften. Han er oppe mod tennisspilleren Caroline Wozniacki og sejlsportsduoen Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen som valgmulighederne til hæderen som Årets Sportsnavn 2017 i dansk idræt.

Vinderen annonceres i aften ved Sport 2017-showet i Herning, og Viktor Axelsen, har skilt sig ud som favorit hos bookmakerne efter han blev i august den første danske verdensmester i herresingle i 20 år, da han finalebesejrede den kinesiske legende Lin Dan i Glasgow.

VM-guldet var den foreløbige kulmination for den nu 24-årige fynbo, der sidste år også vandt to Super Series-turneringer samt sæsonfinalen i Dubai.

Ros fra Herning-træner
- Det er et længerevarende og struktureret arbejde, der har ført til, at tingene er begyndt at gå op i en højere enhed, siger Danmarks cheflandstræner, herningenseren Kenneth Jonassen.

- Viktors topniveau er exceptionelt højt, og at han arbejder struktureret med både sine styrker og svagheder, siger han.

Landstræneren peger på, at Viktor Axelsen allerede før VM var begyndt at vænne sig til at stå i de store kampe, blandt andet ved OL i Rio, hvor han vandt bronze.

Samtidig er den danske topspiller blevet bedre til at håndtere modgang og fokusere på, at det kun er muligt at toppe formen et vist antal gange i løbet af et år, vurderer Kenneth Jonassen.

Viktor Axelsen fik i løbet af 2017 besejret mange af de øvrige helt store navne i badmintonverdenen.

I semifinalen ved VM udraderede han med cifrene 21-9, 21-10 den regerende verdensmester og olympiske mester, Chen Long fra Kina, som før kampen førte 9-1 over danskeren i indbyrdes kampe.

Og i december vandt Viktor Axelsen efter en tæt finale over Lee Chong Wei i sæsonfinalen.

Den malaysiske storspiller førte for lidt over et år siden 9-0 i indbyrdes kampe, men siden har danskeren vundet tre gange over Lee Chong Wei.

Viktor Axelsen har ikke tidligere vundet prisen som Årets Sportsnavn, og det har sejlsportsverdensmestrene i 49erFX, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, heller ikke.

Caroline Wozniacki, der sidste år vandt kvindernes sæsonfinale i tennis, blev kåret som Årets Sportsnavn 2010.

Vi er med på den røde løber i eftermiddag med fotos og små historier - og skriver selvfølgelig om Harder får prisen. Og om Marc Dal Hende og Janus Drachmann fra FCM løber med prisen som årets jubelscene.