FOF klar med forårets godtepose

Søs Fenger, Ghita Nørby og Charlotte Rørth er blandt navnene af stærke kvinder, der kan opleves i FOF-regi i foråret

HERNING FOF i Herning er klar med forårets stribe af kurser, foredrag og koncerter.

Mens mange af kurserne starter allerede her i januar, skyder Søs Fenger torsdag 22. marts koncert- og foredrags-programmet i gang med en koncert i Herning Kirke. Man kan glæde sig til sange fra Søs Fengers hitkatalog - en koncert, hvor hun i tæt kontakt med publikum personligt og ærligt øser ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde, kvinde og socialt engageret menneske - om sin store passion: musikken og de virkelige historier bag de mange, gode sange.

Fem stærke kvinder
Dansk teater og films grand old lady, skuespilleren Ghita Nørby, lægger vejen forbi torsdag 5. april. Ghita Nørby læser bl.a. nogle af sine favoriteventyr af H.C. Andersen og fortolker Jeppe Aakjærs smukke sange, akkompagneret af guitaristen Lars Hannibal. Undervejs samtaler Ghita Nørby og Lars Hannibal om nogle af de aktuelle temaer, der optager dem inden for kunst og kultur, og om Ghita Nørbys enestående karriere inden for film og teater.

Christine Antorini, Ritt Bjerregaard, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet - fire stærke kvinder med masser af succes. Alligevel har de hver især oplevet den aldersbestemte modstand, som mange kvinder på halvtreds plus føler sig ramt af. Onsdag 11. april, kan man høre dem fortælle om, hvordan man møder sin alder med værdighed og nysgerrighed, og om at forlige sig med døden, hvilket blev helt konkret, da sygdom pludselig ramte en af dem.

Vi er mange, der mødte Jesus
Charlotte Rørth afslutter forårsprogrammet 23. april. Mange advarede hende om, at hun ville blive latterliggjort, hvis hun fortalte om sit møde med Jesus. Men det er gået lige modsat. I efteråret 2017 har hun udgivet bogen »Vi mødte Jesus - og hvad kommer det andre ved« blandt andet med bidrag fra flere end 70, der har haft oplevelser, men også fra dem, der forsker i dem. Forskere kan nu fortælle, at over halvdelen af os på et tidspunkt i vores liv har haft eller får en lignende oplevelse.

Mangfoldigt kursusprogram
FOF tilbyder selvfølgelig også alle de klassiske aftenskolekurser, hvor der alt efter smag og interesser er mulighed for at dygtiggøre sig eller udfolde sine kreative evner.

Også hvis man vil noget godt for sig selv og sin sundhed, er der masser at hente.

- En af vores styrker på området er, at vi både har noget for dem, der vil have pulsen op, og dem, der søger ro og harmoni. Og så har vi også tilbud for dem, der på grund af ryglidelser, lungesygdomme, kræft, stress, angst eller andre helbredsproblemer skal tage særligt hensyn til helbredet, oplyser FOF-forstander Kirsten Bjørn-Thygesen.

Mad med gran
I FOF glæder de sig også til at byde velkommen til en række madkurser i FOF Folkets Køkken. Forårets program byder på inspiration til både hverdagen og den søde tand, og blandt nyhederne kan man for eksempel lære, hvordan man bruger gran i sin madlavning, og hvordan man i Knudmosen kan finde gode ingredienser til sine måltider.

Og så kommer der jo en sæson efter denne, og FOF har allerede indgået aftaler med de første indlægsholdere til efterårets program. Og man kan allerede begynde at glæde sig til et møde med tv-korrespondent Rasmus Tantholdt og familierådgiver Lola Jensen, som begge kommer forbi Herning i efteråret.