Lejlighed i Herning udbrændte i nat – en far og to børn til tjek på sygehuset

Martin Hove Thomsen 

En lejlighed på Porsvænget udbrændte i nat, mens beboerne i lejligheden ovenover blev vækket af brandfolkene og kørt på sygehuset

HERNING Det kunne være gået helt galt, da der i nat brød brand i en lejlighed på første sal i en bygning på Porsvænget i Herning. Indsatsleder hos Brand & Redning MidtVest Peter Kristensen fik anmeldelsen klokken 01.01 og rykkede ud med »fuld styrke«, som han siger.

- Det var en forholdsvis kraftig brand. Det er formentligt et glemt stearinlys, der er skyld i den - det er jo lige højsæson for den slags, siger indsatslederen.

- Beboerne havde forladt lejligheden, men de var så kommet tilbage og havde opdaget, at det brændte, og så havde de alarmeret os, fortsætter Peter Kristensen.

De fleste i de omkringliggende lejligheder var selv kommet ud og ned på vejen, men familien ovenover den brændende lejlighed var ikke kommet ud.

- Dem måtte vi op og banke ud. De har formentligt sovet, for de virkede noget konfuse. Det var en far og hans to små børn. Der var trukket en del røg op i den lejlighed, så de blev kørt til tjek for røgforgiftning på sygehuset, siger Peter Kristensen.

Lejligheden på første sal er ifølge indsatslederen total ubeboelig efter branden, så dens beboere skal genhuses. Lejligheden ovenover trænger også til en kærlig hånd, inden faren og hans to små børn kan vende hjem igen.

Husk brandalarmer
Indsatsleder Peter Kristensen vil gerne benytte lejligheden til både at understrege vigtigheden i at slukke stearinlysene, inden man forlader hjemmet, men også at man sørger for at få hængt brandalarmer op.

- Det kan gå så galt. I den brændende lejlighed her var der ingen brandalarmer, og det var der heller ikke i den oven over. Så der ligger en lille julegave fra mig til faren med de to børn og venter på dem, til når de kommer hjem fra sygehuset, siger Peter Kristensen, der har efterladt brandalarmer til den lille familie.

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er. Og så kan jeg nemt stå og være flink her bagefter, men der kan det jo være for sent, siger han.

Opfordringen er hermed givet videre.