Brandvæsenet tilkaldt efter masser af røg fra parkeringskælder i midtbyen

Martin Hove Thomsen 

Tre brandbiler og tre politibiler kom frem til DGI Huset, da trappetårn til parkeringskælderen her til aften var fyldt med røg

HERNING Der var blot tale om drengestreger, da Brand & Redning MidtVest lørdag aften ved 19-tiden fik meldingen om, at der var brand i en institutionsbygning.

Et trappetårn fra parkeringskælderen og op til Kousgaards Plads, hvor DGI Huset blandt andet ligger, var fyldt med røg, og det fik en borger til at slå alarm.

- Der er blevet sat ild til en pakke heksehyl nederst i trappetårnet. Og når de så bliver antændt, giver det en masse røg. Så det var bare drengestreger - mere var der ikke i det, fortæller indsatsleder Peter Kristensen fra Brand & Redning MidtVest og fortsætter:

- Det ser voldsomt ud, når der pludseligt holder tre brandbiler, en indsatsleder-bil og tre politipatruljer midt inde i Herning. Men det sker automatisk, når meldingen går på brand i en institutionsbygning.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi gør man ikke yderligere ved sagen.

- Vi kommer frem, fordi der kan være brug for noget »man power«, hvis nogle skal evakueres. Men når der ikke er sket skader på bygninger, går det ind under kategorien nytårsløjer, siger vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.