»Mommy makeover«: Mødre løfter bryster som aldrig før

Fra 2005 til 2016 er antallet af kvinder, der får foretaget et brystløft hos private udbydere, femtendoblet. Ifølge ekspert skyldes udviklingen især en stigende efterspørgsel fra mødre, der er færdige med at få børn

BRYSTLØFT En stigende gruppe af mødre får lavet en »mommy makeover« efter en eller flere fødsler.

Fra 2005 til 2016 er antallet af kvinder, der får foretaget brystløft hos private udbydere, femtendoblet, viser de nyeste tal fra Sundhedsdatastyrelsen, der hvert år indsamler datamateriale fra landets udbydere af plastikkirurgi. Det skriver Aleris Hamlet Hospitaler - der blandt andet har et privathospital i Herning - i en pressemeddelelse.

– Hos os er der kommet et stort fokus på mulighederne ved et brystløft hos kvinder over 35 år. De seneste fem år er antallet af brystløft mere end tredoblet hos Aleris-Hamlet Hospitaler, og det er mødre, der står for den stigning, fortæller Daniel Yadete, der er plastikkirurg hos Aleris-Hamlet Hospitaler.

Ikke længere tabu
– I dag er plastikkirurgi ikke længere tabuiseret, og derfor er der mange kvinder, som er færdige med at amme, der får lavet de bryster, som de altid har drømt om, eller som de havde for år tilbage, siger speciallægen.

Selve brystløftet foregår ved, at kirurgen flytter brystvorten længere op på brystet, mens brystvævet kommer på plads, så brystet får sin naturlige fylde og form. Ifølge Daniel Yadete er det cirka halvdelen af patienterne, der får foretaget et naturligt brystløft, mens den anden halvdel udover løftet også får større volumen i brystet med et implantat.