Småvåd og lummer weekend venter forude

Det bliver en varm og fugtig jul uden sne, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut

VEJRET Mange drømmer hvert år om en hvid jul. Men det bliver ikke i år, at man skal finde kælken frem fra gemmerne.

Faktisk bliver weekenden en vejrmæssig olfert, hvis man havde ønsket sig kulde og sne i julegave.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der lover en lummer jul med varme og lidt vand fra oven.

- Det bliver en grøn og fugtig jul. Fredag starter med sol mange steder, otte graders varme og en frisk vind fra nordvest. Så det er en god dag at få lavet de sidste indkøb uden at blive våd, siger meteorolog ved DMI Frank Nielsen.

Hvis man skal på juleferie hos familie eller venner i en anden landsdel, så er vejrforholdene til gengæld næsten perfekte. DMI forventer i hvert fald ikke, at vejret vil agere drillenisse over for juletrafikken.

- Vejret er relativt trafiksikkert. Der er ikke for meget vind, der vil genere trafikken på broerne, og der er ingen sne til at genere togsporene. Heller ikke hvis man sejler hjem, vil man mærke til vejret, siger Frank Nielsen.

I løbet af natten til lørdag kommer der lidt ekstra varme og fugt ind over Danmark.

- Der kan komme regn, selv om det nok ikke bliver i så store mængder. Men fugtigt - det bliver det. Efter en fredag aften med to til fem graders varme, stiger temperaturen om natten til mellem fem og otte grader.

Varmestrømmen fortsætter lillejuleaftensdag, hvor temperaturen kommer til at ligge på mellem otte og ti grader.

- Det er jo lunt for årstiden. Det har før været varmere i julen, men det er i den varme ende af, hvad vi har oplevet. Prisen for den lune luft er, at det er relativt blæsende, siger Frank Nielsen.

Selve juleaftensdag kommer der en kraftig vestlig strømning ind over landet med småregn. På samme tid bliver der mellem syv og ni grader.

- Så der er ikke noget sne i luften. Det bliver en grøn og fugtig jul, siger Frank Nielsen, der altså ikke kan agere julemand og levere en hvid jul til Danmark.

/ritzau/