Foto: Henrik Ole Jensen

Masser af ballade i Hernings natteliv: I alt 24 personer registreret af politiet i nat

Palle Heering Nielsen 

Politiet har det meste af natten haft øget patruljering i midtbyen på grund af unge, som ifølge politiet har »skabt sig«

HERNING Natten blev begivenhedsrig for politiets patruljer, som blev sat til at patruljere i Hernings midtby på grund af »uro og uorden«, som politiet kalder det.

Ved midnat fik politiet en anmeldelse om slagsmål mellem et større antal personer ved Føtex i Bredgade, og personerne stak af, da politiet kom frem.

Kørt hjem til forældre
Derefter gik det slag i slag med episoderne, som endte med, at i alt 24 personer fra Herning, Aarhus og Odense blev registreret af politiet. De fleste var i 20’erne, men der var også nogle under 18 år, og de blev kørt hjem til forældrene.

Fire personer blev sigtet for lovovertrædelser. Først var det en 20-årig kvinde, som strittede med sin mellemste finger over for politiet. Hun blev klokken 01.25 standset i Jyllandsgade og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Midt på natten blev en 23-årig mand fra Herning sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, efter at han havde lyst med en laserpen mod en dørmand på Dansebar & Einstein i Smallegade.

To mænd anholdt
Den var også gal indenfor på natklubben, hvor en 20-årig mand fra Odense skubbede en dørmand i brystet.

- Det skete i frustration over, at hans kammerat lige var blevet bortvist, forklarer politikommissær Michael Schultze fra lokalpolitiet i Herning.

Både den 20-årige mand og hans 21-årige kammerat blev anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. De blev løsladt en time senere.