Herningenser får plads i Statens Kunstfond

Lars Work Kristensen 

MidtVest Pigekors stifter skal være med til at uddele millionstøtte til det danske musikliv
de næste fire år

HERNING Korleder Dorte Bille fra Herning har med egne ord fået »en fantastisk julegave«: Fra nytår og de næste fire år skal hun være med til at fordele den halve milliard kroner, Statens Kunstfond årligt uddeler til kunstnere, kunstnergrupper, kunstformidlere og kunstinstitutioner.

- Det er noget, man tager på sig, når man bliver udpeget og spurgt. Det er en stor ære, fastslår den 56-årige stifter af MidtVest Pigekor, der på trods af den nye opgaves store omfang stadig vil have et solidt greb om dirigentstokken for det lokale pigekor.

- Der bliver helt sikkert ikke pillet ved, at jeg er dirigent for MidtVest Pigekor! Jeg vil ikke slippe den berøring, jeg har med de unge og børnene, siger Dorte Bille til Herning Folkeblad.

Læs hele historien i Herning Folkeblad fredag .