Blue Fox forværrer krisen hos SønderjyskE

Thomas Damm 

Med en Herning-sejr på 4-2 har sønderjyderne nu tabt otte kampe i streg

ISHOCKEY Herning Blue Fox understregede fredag aften, at der er krise hos ærkerivalerne fra SønderjyskE. Efter en 8-1-sejr i Vojens tidligere på sæsonen blev det denne gang »kun« 4-2 til »blårævene«, men det var samtidig nederlag nummer otte på stribe for SønderjyskE, der halter langt efter i tabellen og er i reel fare for at miste slutspillet. Hele 29 point er Blue Fox nu foran SønderjyskE, der er nummer ni.

Men det begyndte mindre godt. Allerede efter 26 sekunders spil fik Branden Gracel kampens første udvisning for en cross-checking. Blue Fox overlevede undertallet, men kom alligevel kort efter bagud 0-1. Det var den tidligere Herning-spiller Thomas Spelling, der gjorde comeback efter en længere skadespause, der scorede kampens første mål.

Fem minutter senere udlignede Riku Pitkänen, og inden perioden var slut, bragte Jan Dalecky »blårævene« foran 2-1.

Greg Gibson udlignede i anden periodes syvende minut, men igen svarede Blue Fox hurtigt tilbage. Denne gang ved Markus Jensen, der gjorde det til 3-2 med sit 12. sæsonmål.

Fire spillere udvist på samme tid
Godt midtvejs i perioden røg hele fire spillere i straffeboksen efter en større batalje på isen. For Blue Fox var det Thomas Andersen og Branden Gracel, der måtte til afkøling.

Der blev alt i alt gået godt til den på isen, og de flere end 2000 tilskuere i SE Arena fik en intens julekamp at se.

Afgørelsen kom med godt fire minutter tilbage, da Jan Dalecky med sit andet mål gjorde det til 4-2. Han har dermed scoret otte sæsonmål.

I undertal til sidst
En udvisning til Lasse Lassen betød, at Blue Fox måtte spille resten af kampen i undertal. SønderjyskE tog samtidig også målmand Joni Myllykoski ud og spillede seks mod fire. Et hårdt kæmpende Herning-mandskab holdt dog stand og kunne juble over yderligere tre point, mens tilskuerne i Vojens endnu en gang måtte gå skuffede hjem.

Med sejren holder Blue Fox naturligvis fast i førstepladsen i Metal Ligaen, og spillerne kan nu nyde nogle dages ferie med familien. Næste udfordringer en kamp i Frederikshavn på onsdag.

De nærmeste konkurrenter, Odense, tabte hele 6-2 i Aalborg.