Tyndt HCM-hold tabte i Skanderborg

Kenneth Kristiansen 

En skade til profilen Eivind Tangen blev dyr for HC Midtjylland

HåNDBOLD HC Midtjylland fik ikke point med hjem fra lørdagens udekamp mod Skanderborg Håndbold i 888 Ligaen.

Hjemmeholdet vandt 20-19.

Kampen ændrede sig fuldstændigt, da HCM’s Eivind Tangen godt midtvejs i første halvleg scorede til 8-5-føring til gæsterne - og i samme moment vrikkede om på foden. Den norske højreback måtte humpe fra banen, og han kom aldrig i aktion igen.

Det efterlod HCM-mandskabet, der ellers havde indledt opgøret glimrende, med store problemer. Der er ikke en naturlig afløser som højre back i truppen, så trænerteamet måtte forsøge sig med alternativer. Venstrebacken Lars Jaobsen og højrefløjen Jonas Samuelsson spillede på skift pladsen, ligesom der også var perioder med to stregspillere.

Fra Eivind Tangens skæbnesvangre scoring til 8-5 gik der næsten 12 minutter, før HCM scorede næste mål. Det var Jonas Samuelssons reducering på straffekast til pausestillingen 9-11.

I anden halvleg var det mest Lars Jakobsen, der agerede højreback, og HCM fik med høj moral og hårdt arbejde slidt sig tilbage i opgøret og foran 15-14. Men i slutfasen blev Herning-mandskabets manglende bredde tydelig, og Skanderborg trak igen fra mod et HCM-hold, der for ofte valgte de forkerte løsninger.

Alligevel var HC Midtjylland lige ved at komme helt op til sidst. Skanderborg kom foran 20-16 12 minutter før tid, og resten af kampen var én lang, målfattig stillingskrig, hvor bundholdet Skanderborg kæmpede for sejren, mens HCM brugte alle de sidste kræfter på at forsøge at nå op igen. Jørgen Rasmussen reducerede til 19-20 et halvt minut før tid, men hjemmeholdet holdt hjem til sidst.

Dermed tabte HCM igen et stort skridt i kampen om pladserne i slutspillet. Holdet er aktuelt på 10. pladsen med to point op til en slutspilsplacering blandt de otte bedste.

HC Midtjylland skal i aktion igen lillejuleaftensdag hjemme mod TTH Holstebro.