Målfest i Holing: Blue Fox flænser Odense

Jørn Just Kristensen 

»Rævene« satte fredag aften tænderne i Odenses bidske bulldogs og vandt hele 7-3 i Metal Ligaens absolutte topopgør

ISHOCKEY 10 mål, et hav af udvisninger og glimrende spil i flere faser var nogle af ingredienserne, da Herning Blue Fox fredag aften satte Odense Bulldogs til vægs i mødet mellem Metal Ligaens to bedste hold.

Blue Fox vandt hele 7-3 og var sågar foran 4-0, inden Odense fik hul på Ari Ahonen i »ræveburet«.

Travlhed i straffeboksen
Fynbooerne levede fra start op til deres ry som et hold, der går til makronerne. Men dommerne slog ned på unoderne, og Blue Fox udnyttede powerplay-chancerne til at bringe sig på 2-0 inden første pause.

Lasse Lassen og Anders Poulsen styrede pucken over stregen i løbet af de 12 minutters overtal, herningenserne fik i første periode.

Føringen blev fordoblet i starten af anden periode. Patrick Madsen kom susende frem og knaldede den løse skive i nettet efter, at Odense-keeper Robin Rahm havde puffet et skud fra Toni Kallela lige ud foran sig. Og Nicolai Weichel øgede til 4-0 med sin første scoring for Blue Fox.

Men herningenserne kunne heller ikke holde sig ude af straffeboksen, og Odense skabte ny spænding med to powerplay-scoringer midt i anden periode til stillingen 4-2.

Men små fem minutter inde i de sidste 20 spilleminutter var kaptajn Poulsen på pletten med dagens tredje powerplay-scoring for Blue Fox. Branden Gracel serverede pucken lækkert fra bag mål, og Anders Poulsen sendte det indbydende oplæg i mål uden dikkedarer til 5-2.

Riku Pitkänen gjorde det til 6-2 i en kvik kontra. Odenses topscorer Anthony Camara reducerede, inden herningenseren Thomas Vilstrup Andersen afrundede målfesten til 7-3.

I tabellen er Herning stadig nummer ét og Odense nummer to, men der er nu fire point mellem de to mandskaber.