Dramatisk sejr til vaklende HCM

Ole Bitsch 

HC Midtjylland førte med seks mål, men kom i vanskeligheder mod Mors-Thy

HåNDBOLD Efter tre nederlag på stribe fik HC Midtjylland sat en prop i den negative stime i 888 Ligaen.

Onsdag aften vandt HCM-mandskabet med 25-23 over Mors/Thy - efter midtjysk pauseføring på 13-11.

Men sejren i den runde hal var både vaklende og højdramatisk.

10 minutter før tid førte de midtjyske værter med 21-15, men alligevel bragte HCM’erne sig selv i store problemer. Hjemmeholdets offensiv, der kampen igennem - præcis som Mors/Thy - manglede rytme, tempo og kreativitet, blev om mulig endnu mere stationært og febrilsk i slutfasen.

Den ekstra livline udnyttede Mors/Thy til at skabe ny og unødvendig spænding foran de 981 fremmødte tilskuere.

Mors/Thy reducerede til 21-22 og 22-23, inden udeholdets Lasse Pedersen med ét minut igen mindskede HCM-føringen til 24-23. Men HC Midtjylland holdt fast i pointene.

Et af kampens utallige lange angreb fik det herningensiske hold konverteret til den afgørende scoring. Det var nordmanden Eivind Tangen, som nettede forløsningen, da VM-sølvvinderen i næstsidste sekund scorede til slutresultatet 25-23.

Det var hård fight, kontant forsvarsspil og en fremragende Anders Petersen i målet, der reelt set grundlagde sejren.

Og der var keeperklasse til forskel i Herning.

Anders Petersen brillerede allerede inden pausen med 11 redninger og sågar en scoring i et tomt Mors-Thy-mål. Samme kvalitet havde udeholdets Kasper Larsen ikke, og netop de mange redninger til værterne gav seks kontrascoringer til HCM, hvor særligt fløjen Jørgen Rasmussen var skarp.

Det var Mors-Thy langt fra. Udeholdet mødte ellers frem med ligatopscoreren Marcus Dahlin og listens treer, Erik Thorsteinsen Toft, men de to hårdt skydende backer havde det svært over for et velforberedt HCM-forsvar og en rutineret Anders Petersen i buret.

At HC Midtjyllands offensiv på aftenen virkede tung og uoplagt så ikke ud til at få betydning. Lige indtil slutminutterne, men hjemmeholdet fik hevet sejren i land. Dermed holder HCM kontakt til ottendepladsen, der giver adgang til forårets slutspil.

HCM-topscorer mod Mors-Thy blev Eivind Tangen med fem mål.