Læserklubben tilbyder åletur til Feggesund

Lone Henningsen 

Bustur ad smukke veje til Feggesund, hvor vi spiser stegte ål med kartofler og persillesovs på kroen, torsdag 1. februar

Læserklubbens populære åletur til Feggesund i efteråret blev hurtigt udsolgt, så hermed som annonceret en ny tur med samme indhold.

Vi drager mod Mors og ålekroen torsdag 1. februar, hvor der er bestilt lækre stegte ål ad libitum.

AnsBussen kører fra Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg mellem klokken 08.15 og 09.00 (nøjagtige tider angives senere).

Når alle er kommet på bussen, serveres morgenkaffe og morgenbakken.

Kort sejltur
Turen går ad mindre veje over Trend, Løgstør, Aggersund, Klim Strand og Thorup Strand til Feggesundfærgen på Thysiden, hvor vi skal sejle den korte tur over sundet til Mors. Fra færgen er der et flot udsyn til det afvekslende og bakkede landskab.

Vi ankommer kort efter anløb på Mors til et veldækket bord på Feggesund Færgekro.

Her på den gamle kro får vi deres specialitet, nemlig stegte ål, fra en lokal ålefarm, med hvide kartofler og persillesovs ad libitum. Vi bliver også begunstiget med flot udsigt over fjorden samt god betjening. De, som ikke spiser ål, kan få en velsmagende wienerschnitzel i stedet (skal bestilles hjemmefra).

Efter middagen serveres en kop kaffe.

Kro i mange år
Her på dette sted er der drevet kro i cirka 400 år, og kroen har på et tidspunkt været kongelig priviligeret. Den nuværende kro er anlagt på stedet i 1889.

Fjordheste har været en del af Feggesund Færgekro de seneste snart hunderede år. I dag er der et mindre antal heste, men de er stadig en del af billedet ved Feggeklit og Feggesund.

Godt mætte kører vi tilbage mod hjembyerne. Turen hjemad går over naturskønne Mors. Hjemkomst mellem klokken 16 og 17.

Prisen for denne dagstur er 565 kroner, og i prisen er inkluderet såvel busturen og færgen som morgenmad og ål.

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklub.dk eller på telefon.