Biffen sælger ud af plakater

Kim Stoltenberg Hansen 

Søndag er der plakatsalg hos Nordisk Films Biograf i Herning

I biografen nænner de åbenbart ikke at smide de gamle filmplakater i affaldscontaineren. Derfor har Nordisk Films Biografer i Sølvgade i Herning plakatudslag på søndag.

- Vi fylder gulvet i foyeren med filmplakater, og sælger ud af den kæmpestore bunke, som efterhånden hober sig op på vores lager, fortæller operatør Stefan Madsen, der også lokker med gratis pebernødder.

Han fortæller, at filmselskaber ikke bare sender én plakat til Herning, når der filmpremiere.

- Vi får rigtig mange plakater hele tiden, og nogle titler følger der rigtig mange plakater med. Siden sidste plakatudslag har rigtig mange film haft premiere, og skal jeg fremhæve lidt, som jeg tror bliver en sikker sællert, så må det være fortsættelsen af den legendariske film fra 1982, nemlig »Bladerunner 2049«. Til samme film har jeg også et helt specielt sæt, bestående af to filmplakater, man kalder det også teaser plakater. Der er kun to tilbage, og mon ikke de nok skal blive en populær vare allerede fra dagens start, spår Stefan Madsen.

Superhelte og børnefilm
Han forventer også, at superhelte og børnefilm bliver et salgs-hit.

- »Thor: Ragnarok« er en rigtig farverig plakat, og generelt set, så er superheltefilmene altid nogen af de plakater der er stor rift om. På børnefilm siden der vil der altid være stor aktivitet, og jeg forventer at en plakat som »My little pony« & »Lego Ninjago« nok skal blive en god lille ekstra søndagspakke fra julemanden, siger operatøren, der også spår, at der bliver rift om en gysende plakat

- »The Shining« kunne godt være dagens overraskelse. Filmen, der oprindelig havde biograf premiere i 1980, blev for nylig vist i en nyrestaureret version, fortæller han.