Julekoncert i nyt lys

KOR MidtVest Pigekor har en yndlingsopskrift når det gælder julekoncerter, og den er ikke hemmelig. Den lyder, i al sin enkelhed, sådan her: En tilpas bund af solide traditioner varmes godt op og serveres med et fint drys af fornyelse.

Således bliver det også ved årets julekoncert søndag eftermiddag i Herning Valgmenighedskirke, hvor Tine Rehling igen medvirker på harpe, men i et nyt lys - hvilket skal tages helt bogstaveligt.

Foruden harpenisten har pigekoret i år valgt at invitere en solist, som publikum formentlig ikke kommer til at høre noget til. Til gengæld kan de glæde sig til at opleve en koncert, som også er for øjnene. Koncertens anden gæst er nemlig lyskunstner Kristoffer Nielsen, og han tolker med på koncertens værker med skiftende collager af lys på valgmenighedskirkens vægge og loft.

Udnytter mørket
- Når det er omtrent mørkt allerede klokken 16, må man jo vælge om man vil sukke over det, eller udnytte det til sin fordel - og vi vælger det sidste. Mørket giver os jo en formidabel anledning til at invitere lyset ind, og i år gør vi det på en måde, hvor det bliver en vigtig del af selve koncerten, siger korets dirigent, Dorte Bille.

Den del af programmet, som skal opleves via ørerne, byder på kendte og elskede julesalmer, nogle med og nogle uden akkompagnement, og en enkelt med fuld besætning.

MidtVest Pigekor har nemlig bedt Phillip Faber, DR Pigekorets dirigent, komponere et værk for pigekor, harpe, klaver - og publikum.

Udgangspunktet er den velkendte »Et barn er født i Betlehem«, som publikum får lov at synge, mens pigekoret synger det latinske »Puer natus est« (et barn er født). Kor og dirigent lover, at alle vil blive ført nænsomt og helskindede gennem det nykomponerede værk.

Hvad traditionerne angår, er Benjamin Britten atter på programmet med uddrag af det stemningsfulde »A Ceremony of Carols« for pigekor og harpe. Og ikke mindst lover pigerne i MidtVest Pigekor, at de igen i år slutter af med en kavalkade af julepop og evergreens, serveret med glimt i øjet og et stort Glædelig Jul til alle.