FCM fortsætter guldjagt: Solid sejr over OB

Ole Bitsch 

Topholdet FC Midtjylland vandt med 3-1 på MCH Arena

FODBOLD FC Midtjylland fastholder sin position som guldaspirant i Alka Superligaen.

Mandag aften vandt »ulvene« med 3-1 i hjemmekampen mod OB. Det var FCM’s niende ligahjemmesejr på MCH Arena, hvor det i denne halvsæson er blevet til 28 ud af 30 mulige point.

Det var en imponerende første halvleg, der grundlagde topholdets tre point mod fynboerne. Efter 12 minutter bragte Jakob Poulsen FCM foran direkte på frispark. Fra kanten af feltet bankede kaptajnen læderet smukt op i det ene målhjørne.

De aggressive og velspillende værter havde totalt styr på OB inden pausen. Gæsterne fik aldrig plads eller ro til at sætte spillet over for FC Midtjyllands stærke presaktioner.

I stedet producerede FCM yderligere to scoringer i første halvleg. Efter 28 minutter fordoblede Mikkel Duelund den midtjyske føring efter en omstilling, som stortalentet sikkert sparkede i nettet. 10 minutter senere headede Marc Dal Hende måltavlen på 3-0 efter et hjørnespark fra Jakob Poulsen.

Anden halvleg forvandlede kampens samlede indtryk. Mens FCM-spillerne kun gradvist var kommet ud af omklædningsrummet, kom OB’erne med ny energi. Særligt indskiftede Nicklas Helenius var en markant fare. Angriberen skabte konstant uro, og Helenius stod også bag udeholdet reducering til 1-3 - efter et hjørnespark.

Gæsterne var langt bedre på bolden, og kun et par store redninger fra FCM-keeper Jesper Hansen forhindrede yderligere spænding. I modsatte ende kom hjemmeholdet også frem til flere markante muligheder, blandt andre til Alexander Sørloth, Mikkel Duelund og Paul Onuachu. Sidstnævnte misbrugte en friløber i overtiden.

Med sejren i Herning har FC Midtjylland fortsat snor i førerholdet Brøndby, der på førstepladsen er ét point foran »ulvene«.

Årets sidste opgave for FCM-mandskabet er næste mandags udekamp mod bundholdet Randers FC.