Jul på Jens Nielsens bondegård

HERNING I morgen står julen for døren på Frilandsmuseet Herning og på Jens Nielsens bondegård. Sammen med de frivillige i Landsbylauget søger museet tilbage i historien og fejrer jul som i gamle dage.

Om formiddagen er der julegaveværksted, hvor børnene kan lave personlige og hjemmelavede gaver til bedstemor og bedstefar.

Man kan lave juledekorationer, voksæbler og pynt til juletræet. Før middag fortsættes juleløjerne med at vække de berømte nisser fra Mette Mode. Nisserne har siden 1988 været en fast bestanddel af Hernings juleliv. Sammen med de tilhørende dyr fra skoven har nisserne ligget i hi på museets magasin siden sidste jul, så de skal vækkes med et ordentligt brag. Man kan også opleve smeden arbejde over den åbne ild, ligesom man kan gå på opdagelse i Frilandsmuseets andre huse, hvor der fortælles om julen på landet i gamle dage.