TEATER »Nøddebo Præstegaard« er danmarkshistoriens mest spillede teaterforestilling. De to teatre i landet, som har opført »Nøddebo Præstegaard« flest gange, er Folketeatret i København og Odense Teater. Nu er de to teatre gået sammen om at producere en udgave, som lørdag og søndag rammer MCH Herning Kongrescenter.

Hovedrollen som den unge Nicolai, der sætter præstegården i Nøddebo på den anden ende, tiltrækker sig altid ekstra stor opmærksomhed. Én af de mest ikoniske Nicolai’er på Folketeatret var den folkekære skuespiller Ove Sprogøe. Han spillede rollen første gang i 1945 - og frem til han selv var først i fyrrerne i øvrigt.

Barnebarn af ikonisk Nicolai
I 2017-udgaven er det Oves barnebarn Mathias Sprogøe Fletting, som skal lægge krop til Nicolais narrestreger, og rygterne vil vide, at han er et fund til rollen.

Sjovt nok har Mathias’ far, Henning Sprogøe, også spillet Nicolai, så det er i den grad en særlig rolle for den unge skuespiller at tage på sig. Han har dog været bevidst om ikke at ville lure sin far eller farfar af, og er gået til opgaven, præcis som han går til alle andre roller.

Historien handler om den frække, livlige Nicolai og hans lærde brødre. De havde egentlig tænkt sig at bruge juleferien på at studere, men Nicolai lokker dem på andre tanker, så vejen går til Nøddebo for at besøge Pastor Blicher og hans kønne døtre, som Nicolai straks forelsker sig i, begge to.

Nicolai sætter fut i præstegården og laver alverdens ulykker og oplever den mest vidunderlige jul, man kan ønske sig. Fra klokketårnet myldrer nisserne frem og sætter skub i handlingen som aldrig før.

Instruktør Kasper Wilton har skabt en ny version af klassikeren, hvor nisserne sørger for, at der sker endnu mere for børnene.

Ung Sprogøe som Nicolai

TEATER »Nøddebo Præstegaard« er danmarkshistoriens mest spillede teaterforestilling. De to teatre i landet, som har opført »Nøddebo Præstegaard« flest gange, er Folketeatret i København og Odense Teater. Nu er de to teatre gået sammen om at producere en udgave, som lørdag og søndag rammer MCH Herning Kongrescenter.

Hovedrollen som den unge Nicolai, der sætter præstegården i Nøddebo på den anden ende, tiltrækker sig altid ekstra stor opmærksomhed. Én af de mest ikoniske Nicolai’er på Folketeatret var den folkekære skuespiller Ove Sprogøe. Han spillede rollen første gang i 1945 - og frem til han selv var først i fyrrerne i øvrigt.

Barnebarn af ikonisk Nicolai
I 2017-udgaven er det Oves barnebarn Mathias Sprogøe Fletting, som skal lægge krop til Nicolais narrestreger, og rygterne vil vide, at han er et fund til rollen.

Sjovt nok har Mathias’ far, Henning Sprogøe, også spillet Nicolai, så det er i den grad en særlig rolle for den unge skuespiller at tage på sig. Han har dog været bevidst om ikke at ville lure sin far eller farfar af, og er gået til opgaven, præcis som han går til alle andre roller.

Historien handler om den frække, livlige Nicolai og hans lærde brødre. De havde egentlig tænkt sig at bruge juleferien på at studere, men Nicolai lokker dem på andre tanker, så vejen går til Nøddebo for at besøge Pastor Blicher og hans kønne døtre, som Nicolai straks forelsker sig i, begge to.

Nicolai sætter fut i præstegården og laver alverdens ulykker og oplever den mest vidunderlige jul, man kan ønske sig. Fra klokketårnet myldrer nisserne frem og sætter skub i handlingen som aldrig før.

Instruktør Kasper Wilton har skabt en ny version af klassikeren, hvor nisserne sørger for, at der sker endnu mere for børnene.