HC Midtjylland knust af bundhold

Thomas Damm 

Intet lykkedes for HCM, der tabte med 13 mål til Ribe-Esbjerg

HåNDBOLD Det var et hold i krise, som HC Midtjylland mødte torsdag aften i Blue Water Dokken i Esbjerg.

Hjemmeholdet Ribe-Esbjerg har fået en trist start på sæsonen med blot to sejre i sæsonens første 11 kampe. Det betyder, at cheftræner Jan Leslie blev sat fra bestillingen onsdag, og i stedet var det klubbens sportschef, Sune Agerschou, der stod med ansvaret mod HCM.

Det gjorde han godt, og nu må det være HC Midtjylland. der er i krise. I hvert fald vandt hjemmeholdet med de knusende cifre 29-16.

HCM var med til 2-2, men herfra stod hjemmeholdet for resten i kampen. 5-2, 10-4 og 14-7 ved pausen. Målmandsspillet hos HCM var ikke-eksisterende, og angrebsspillet langsomt og uopfindsomt. Når HCM endelig kom til en afslutning, var Tim Winkler en solid sidste skanse i målet. Mange af hans redninger var dog på alibi-afslutninger langt udefra.

Intet blev bedre
Efter pausen var der ikke noget, der blev bedre. Der gik mere end seks minutter, inden HCM fik scoret, og så var de bagud 8-17.

Hjemmeholdet kørte på og fik en tiltrængt storsejr. Til gengæld ser det hele lidt håbløst ud for økonomisk trængte HC Midtjylland. Holdet kan stadig sagtens nå slutspillet, men med de to point til Ribe-Esbjerg er vestjyderne også på vej op i tabellen.

HCM spillede uden Morten Slundt, der med øjeblikkelig virkning er stoppet i klubben og angiveligt har en ny arbejdsgiver på plads.

Topscorer for HCM blev Jonas Samuelsson med fem mål - heraf fire på straffekast. Lukas Karlsson scorede otte gange for hjemmeholdet.

Næste udfordring for HCM er ude mod Skjern 9. december.