Pres på butikkerne til Black Friday i Herning City

Emma Gadegaard 

Til Black Friday i Herning City var der fyldt med mennesker, der havde bevæget sig ud i kulden for en række gode tilbud. Den store sværm af mennesker lagde også godt tryk på forretningerne

HERNING I fredags blev der igen i år afholdt Black Friday, et fænomen fra USA, som vi over hele landet har taget godt til os.

I Herning City gik det godt. Det er ikke muligt at slå fast præcist hvor mange besøgende, der har været, og hvor mange penge, der er brugt, men der var generelt god handel og kø i butikkerne.

Her fik de fleste for alvor taget hul på juleshoppingen, men der blev også købt godt ind til dem selv.

- I de 10 butikker, jeg var ude at kigge på, var der god handel og kø bag kassen, siger Allan Kristensen, der er citychef.

Tryk på dankortautomaterne
Selv om formiddagen kunne den glade citychef konstatere, at der var godt med mennesker. Til åbningen i Kop&Kande klokken 10.00 var der nemlig allerede kø ude foran butikken.

De mange mennesker og den gode trafik skabte dog også problemer, specielt i Intersport. Mellem klokken 16.30 og 17.00 var der her problemer med dankortet. Det var dog ifølge Allan Kristensen ikke et kæmpe problem, og det blev nemt løst med MobilePay. Der var stor travlhed i butikkerne, og for at undgå alt for lange køer kunne man flere steder ikke få pakket varer ind.

I forretningen Helm blev der også hidkaldt ekstra forstærkning til gaveindpakningen.

- Det var en glad citychef, der gik igennem byen, afslutter Allan Kristensen.

Black Friday var altså overordnet set en succes i Herning City, og det ser ud til, at den amerikanske tradition er kommet for at blive.