Poulsen sætter Poulsen under lup

Et nyt koncept for Café Poulsen er under udarbejdelse

En gang imellem er det sundt at ryste posen og se på, om det er på tide, man forandrer sig lidt. Det er tanken hos Café Poulsen, som i øjeblikket er i gang med et større eftersyn af sig selv.

- Hvad er det, vi vil - og hvordan kommer vi til at vokse og forny os. Det er grundlaget for den her proces, fortæller Shera Lin Tinggaard, som er operationel chef for Café Poulsen.

Hun står i spidsen for eftersynet i samarbejde med køkkenchef Nikolaj Rasmussen, og de har været i gang med arbejdet i det seneste års tid. Når processen er nået i mål, er det meningen, at det skal munde ud i et helt nyt koncept for Café Poulsen.

- Her skal ske noget mere. Det er ikke nok, at vi skifter lidt ud i personalet. Vi er i en brance, der er i udvikling, og her skal der også ske noget, siger Nikolaj Rasmussen.

Cafeen har eksisteret i mere end 20 år, og netop alderen er en af grundene til, at man vil finde ud af, om man er på rette kurs ud i fremtiden.

- Vi har ligget her i 20 år, og ting har ændret sig lidt undervejs, men uden at folk måske har tænkt over det. Hvis vi var et nyåbnet sted, skulle vi til at skabe et navn, men når vi har været her i 20 år, har vi et navn, men vi vil finde ud af, om vi ses som et gammelt sted, der hænger i bremsen, forklarer Nikolaj Rasmussen.

- Når man har været her i 20 år, har folk en forudindtagelse om Café Poulsen, og så er det ikke sikkert, man ser det, hvis vi ændrer noget, fortsætter han.

Café Poulsen har brugt hinanden internt i processen, men man har også allieret sig med »almindelige« mennesker. Således har man etableret et panel af 10 frivillige, der har givet sparring i forhold til forskellige idéer.

- Måske får vi svar på, hvordan vi kan skille os mere ud. Vi synes jo, vi har Jyllands hyggeligste café, men hvad siger andre? lyder det spørgende fra Shera Lin Tinggaard.

Hun suppleres af sin køkkenchef:

- Det er ikke nok, at vi laver god mad. Det skal være hele oplevelsen hos os, der er god, lyder det fra Nikolaj Rasmussen.

De 10 frivillige i fokusgruppen består både af stamkunder og kunder, der ikke kender så meget til stedet på Poulsens Plads.

- Vi vil gerne høre andre, hvad de har at sige. Vi lever i en fantastisk by med mange restauranter, så måske har nogle af deltagerne indsigt i nogle nye ting, som vi ikke har. Vi kan hurtigt få den holdning, at »den her idé har vi prøvet« - vi har jo hænderne i suppedasen hver dag, så måske er der faktisk nogle nye ting, vi ikke har prøvet før, siger Shera Lin Tinggaard.

Udover fokusgruppen er familien bag cafeen, Jan Tinggaard og Ulla Sørensen, der er forældre til Shera Lin Tinggaard, naturligvis også involveret.

- Jeg har sat mig ned sammen med mine forældre og spurgt, hvad de drømmer om om 10 år - og tænkt på, hvad jeg gerne vil, og det er en lang proces, siger Shera Lin Tinggaard og fortsætter:

- Min mor har filosofien, at hvis man ikke udvikler sig, så afvikler man. Min far og jeg er drømmere - typen, der synes, her er så hyggeligt, men det er ikke nok - vi skal jo finde ud af, hvor vi vil hen, og det kan tage tid at afstemme, hvad vi elsker i hverdagen.

Faktisk er Café Poulsen allerede gået i gang med nye tiltag i forbindelse med konceptudviklingen som eksempelvis implementeringen af »Poulsen Nights«, hvor cafeeen fredag aften ændrer stil til at være mere loungepræget med fokus på de gode drinks og den lækre musik. Men hvad der ellers kommer ud af det store arbejde, er endnu uvist - dog ligger det helt fast, at der kommer til at ske en navneændring.

Fremover kommer cafeen til at hedde »Huset Poulsen«, som det også hed før i tiden - så man vender tilbage til rødderne, om man vil. Derudover er alt åbent:

- Der kommer til at ske noget hele vejen rundt - ikke indretningsmæssigt, men mere konceptet med mad, service, beklædning - måske vi fidner ud af, vi skal have noget mere lokalt på menukortet? siger Shera Lin Tinggaard.

- Niveauet i huset skal hæves yderligere, fastslår Nikolaj Rasmussen.

Arbejdet med det nye koncept forventes afsluttet på den anden side af nytår, for derefter at blive rullet løbende ud i løbet af 2018.

- Vi indfører det nye i etaper, men i princippet ved vi ikke, hvor meget der ændres. Det må vi se, siger Shera Lin Tinggaard.