Spritter-weekend i Herning: Mand kørte galt med tårnhøj promille

I løbet af weekenden havde politiet en række sager med spritbilister i og omkring Herning

HERNING Lokalpolitiet kunne mandag morgen berette om en række sager med spritbilister i Herning. Vi begynder fredag eftermiddag, hvor en en 40-årig mand fra Ørre kørte galt på Linåvej ved Sunds.

Manden havde en promille på hele 3,78, da politiet fandt ham i den forulykkede bil. Den døddrukne mand var fortsat 75 meter ind på en pløjemark og blev senere overført til sygehuset i Skejby med brud på nakken, efter at han var kørt galt.

Vi springer videre til natten til lørdag, hvor en 18-årig kvinde fra Studsgård var kørt til Herning i en bil med for høj promille. Kvinden blev stoppet på Sølvgade af en politipatrulje, og en test på stedet viste, at den unge bilist havde drukket for meget. Hun bliver nu sigtet for spirituskørsel, oplyser lokalpolitiet i Herning.

Klokken var blevet 03.41 lørdag, da en af politiets patruljer standsede endnu en bilist - denne gang på T. H. Nielsens Gade midt i Herning. Bag rattet sad en 27-årig kvinde fra Skjern. Hun blæste alkometeret op over det tilladte og blev som følge deraf sigtet for spirituskørsel.

Lørdag eftermiddag var den så gal igen. En 31-årig kvinde fra Horsens blev standset i sin bil på parkeringspladsen på Nygade ved restaurant Bone’s i Herning. En kontrol på stedet viste, at kvinden havde drukket for meget til at køre bil, og hun bliver derfor sigtet for spirituskørsel.

Og endeligt blev en 22-årig mand fra Kibæk lørdag aften klokken 23.23 standset af en politipatrulje på Merkurvej over for herningCentret. En narkotest viste, at manden var påvirket af både kokain og hash. Oven i det kørte han bil uden at have kørekort. Det bliver han også sigtet for, oplyser lokalpolitiet i Herning.

Men der venter også manden en tredje sigtelse, fordi en ransagning af mandens bil afslørede, at han havde 3,2 gram hash.