FCM-profil bidrog til god dansk VM-optakt

Jørn Just Kristensen 

Louise Burgaard fra FCM leverede en stærk præstation, da Danmark slog Sverige præcis en uge før VM-premieren mod Montenegro

HåNDBOLD De danske håndboldkvinder viste fin VM-form, da holdet lørdag eftermiddag slog Sverige 26-25 i Frederikshavn.

De to VM-mandskaber gav hinanden kamp til stregen i et opgør, der bølgede frem og tilbage.

Danmark var dog i teten gennem det meste af anden halvleg, og det kunne landstræner Klavs Bruun Jørgensen og de 2157 tilskuere i Arena Nord ikke mindst takke den stærktspillende målvogter Sandra Toft for. Hun diskede op med en perlerække af store redninger, og sådan nogle fik svenskerne stort set ingen af.

Alligevel var der spænding i slutminutterne, da Danmark var ved at smide en 24-21-føring over bord.

Louise Burgaard scorede sidste danske mål til 26-24. Hun er den eneste spiller fra FC Midtjylland i årets VM-trup, men hun gjorde det til gengæld fint.

Burgaard tilbragte de første 20 minutter på bænken, men da FCM’eren kom ind, blæste hun straks et langskud i nettet. Burgaard fik senere også spilletid på højrefløj og viste lækre detaljer fra den uvante position med en skruebold, et lob og et kontramål - og endte på fire scoringer.

»Øster« udgik med skade
Årsagen til, at Burgaard endte på fløjen, er til gengæld bekymrende. Den tidligere FCM’er Trine Østergaard slog sin skulder hårdt i et forsøg for at tilbageerobre en bold og måtte udgå. Østergaard skal nu scannes, før lægestaben vil sige nærmere.

Fire andre tidligere FCM’ere kom også i aktion, og de kom alle på måltavlen. Stine Jørgensen blev dansk topscorer med seks mål, Line Haugsted scorede tre mål, Line Jørgensen to mål, Fie Woller ét mål, og Trine Østergaard nåede to pletskud, inden hun udgik.

Den kommende FCM’er Sarah Iversen tilkæmpede sig to straffekast og bidrog til et velsmurt dansk forsvar - især efter pausen.

Hos Sverige var den tidligere FCM-anfører Sabina Jacobsen en stærk forsvarsleder.

Danmark og Sverige mødes igen på mandag. Det opgør spilles på den anden side af Kattegat i byen Trollhättan.