Herning bliver vært for DM tre år i træk

Ole Bitsch 

I juni 2018 fyldes midtbyen af triatlon-DM på den halve Ironman-distance

TRIATLON I juni viste Herning sig fra sin bedste side, da byen og de lokale borgere agerede succesfulde værter for EM i triatlon.

Gaderne i og omkring midtbyen var fyldte med tusindvis af tilskuere, og badet i sommersolen dannede Torvet en spektakulær scene for målstregen.

Et år senere venter endnu et stort triatlonmesterskab i Herning.

9. juni 2018 står slaget om det danske mesterskab på mellemdistancen - den såkaldte halve Ironman-distance.

Klar til endnu en fest
Her vil forbundsatleter kæmpe om DM-titlen, som bliver afgjort efter 1900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21 kilometer løb.

- Vi ser frem til endnu en gang at skulle arbejde tæt sammen med Dansk Triatlon Forbund om en fantastisk event i Herning, siger Claus Vesterby, eventdirektør og partner i den herningensiske virksomhed Racemakers, der arrangerer events, primært indenfor triatlonsporten.

Firmaet og triatlonforbundet har indgået en treårig aftale, der omfatter DM på mellemdistancen. Kontrakten betyder, at det danske mesterskab på den halve Ironman implementeres som en del af det årlige stævne, Garmin Challenge Herning.

- Med Herning som værtsby er vi sikret, at atleterne får den bedste oplevelse og med en kulisse, der kan rumme mange tilskuere, er rammerne sat til endnu en stor triatlonfest, fastslår Claus Vesterby.

Næste sommers stævne er et åbent mesterskab, der henvender sig til både Danmarks triatlonelite, men også til førstegangstriatleter og udøvere i deres respektive aldersgrupper. Derudover vil den internationale elite kæmpe om sejren til Challenge-stævnet i Herning.

Hos Dansk Triatlon Forbund er man glade for at værtsskabet er på plads.

- DM på mellemdistancen er så prestigefyldt, at det kræver en scene, der anerkender og støtter triatleterne og sporten. Efter succesen ved EM har Herning vist rammerne - og vi tror på, at byen og Racemakers kan løfte opgaven sammen med de lokale triatlonklubber, siger Morten Fenger, der er direktør i Dansk Triatlon Forbund.