Overbevisende »valgsejr« til Blue Fox

Ole Bitsch 

Herning vandt 7-1 i topopgøret mod nedslidte Rungsted

ISHOCKEY På en tirsdag aften, hvor det landsdækkende kommunal- og regionsvalg trak overskrifterne, sendte Herning Blue Fox en kraftig hilsen til de øvrige mesterskabsrivaler i Metal Ligaen.

I Kvik Hockey Arena tog »rævene« og ligaens førerhold en sikker »valgsejr« over topkonkurrenterne Rungsted Seier Capital. Gæsterne fra Storkøbenhavn blev sendt retur mod øst med et nederlag på 1-7.

Mens Blue Fox-spillerne havde nydt godt af en uges kamppause, mødte Rungsted-holdet frem til deres fjerde ligaopgør på blot fem dage. Og forskellen kunne ses på isen.

Herning indledte energisk, tempofyldt og aggressivt over for udeholdet, som - af naturlige årsager - virkede tungt og nedslidt.

Smukke scoringer
Der var kun spillet halvandet minut, inden tabelduksen Blue Fox bragte sig foran 1-0. En forrygende Markus Jensen fik sidste stav på, da herningenseren sendte en returpuck i nettet.

Efter 10 minutters spil var forspringet fordoblet. Herning-mandskabet havde netop overvundet en dobbelt udvisning i undertal, men en helt fri Branden Gracel svarede igen med sin 11. sæsontræffer.

Scoringen til 3-0 faldt i begyndelsen af anden periode. Og det var en smuk en af slagsen. En tre-mod-to-situation endte hos Markus Jensen. Han spillede skråt bagud til Anders Poulsen, der hurtigt skubbede skiven videre til Toni Kallela, som iskoldt smækkede pucken ind bag målmand Kevin Lindskoug.

Rungsted kæmpede sig til en tilfældig reducering ved Morten Jensen, men det var Blue Fox, der fortsatte med at brage fremad med offensiv og seværdig hockey. Og med flere mål.

Toni Kallela slog til igen med sin powerplay-scoring til 4-1, og i anden periodes sidste sekunder fik publikummet endnu en fremragende træffer at varme sig på. Fartfyldte kombinationer, der flød som angrebsspillets A-B-C, endte til sidst hos Lasse Lassen, som - ligeledes i powerplay - øgede til 5-1. Trætte Rungsted var i knæ.

I den afsluttende periode var kampbilledet uændret. I overtal scorede både Markus Jensen og Lasse Lassen til henholdsvis 6-1 og slutresultatet 7-1.

Blue Fox’ næste ligakamp er fredagens udekamp mod ærkerivalerne fra SønderjyskE.