HC Midtjylland gik ned til sidst mod topholdet

Kenneth Kristiansen 

HCM solgte sig dyrt mod ligaens nummer ét, men fynske GOG vandt alligevel med 35-30

HåNDBOLD HC Midtjylland bød 888 Ligaens tophold, GOG, op til tæt dans om pointene i MCH’s runde hal. Men i slutfasen faldt hjemmeholdets spil fra hinanden, og så kunne fynboerne trække fra og vinde kampen med cifrene 35-30.

HCM var helt på omgangshøjde med gæsterne indtil otte minutter før tid, hvor Eivind Tangen med sit syvende mål i kampen bankede hjemmeholdet foran med 29-28. 1252 tilskuere øjnede overraskelsen - og skabte i det hele taget en fornem stemning kampen igennem.

Men HCM’erne var måske blevet trætte på grund af det hæsblæsende tempo, kampen blev afviklet i. I hvert fald begyndte hjemmeholdets spillere at lave alt for mange fejl og tage de forkerte skud.

Holdets norske stjerne, Espen Lie Hansen, var en dyr mand på den konto.

Tempo og masser af mål
Opgøret blev indledt i ekstremt tempo, og målene haglede ind i begge ender. 5-4 til HCM efter fem minutter, og 7-5 var stillingen omtrent tre minutter senere. Hjemmeholdet gjorde det glimrende mod det gæstende tophold, men så fik GOG helt styr på det normalt så stærke forsvar, og i fynboernes mål tog norske Ole Erevik godt fra.

Så 7-5 til HCM blev forvandlet til 7-12. HCM var spillet ud af banen i den runde hal i den periode, men kampbilledet blev vendt endnu engang. Nu fik HCM fat i forsvaret, mens skarphed hos især Eivind Tangen og Jonas Samuelsson sørgede for reducering til 12-13 og 16-17. GOG gik til pausen med en føring på 18-16.

I anden halvleg kom HCM hurtigt helt tilbage i kampen. Rasmus Carlsen, Eivind Tangen og stregen Besard Hakaj førte an, og hjemmeholdet kom foran 21-19.

På en dag, hvor GOG’s skytter i bagkæden ikke helt ramte topniveau, var der muligheder for HCM. Men fynboerne havde en stærk norsk playmaker i Gøran Johannesen samt to gode keepere i Ole Erevik og Frank Mikkelsen. Så til sidst blev det, trods solid HCM-modstand, til fynsk sejr i Herning.

Topscorer for HCM blev Eivind Tangen med syv mål. HCM bliver med nederlaget på ligaens niendeplads - lige udenfor slutspilspladserne.

HCM spiller næste gang torsdag i næste uge. Det er på udebane mod Ribe-Esbjerg.