Du kan stemme allerede klokken 8

Du kan til dette valg stemme en time tidligere end normalt

HERNING Som noget nyt ved dette kommunalvalg kan vælgerne allerede sætte deres kryds fra klokken 8. Det er en time tidligere end normalt.

Afstemningen slutter som sædvanligt klokken 20. Reglen vil også gælde ved kommende folketings- og europaparlamentsvalg. Folketinget har vedtaget den nye regel for at give vælgerne større mulighed for at stemme, inden de møder på arbejde, og for at undgå problemer med kødannelser sidst på dagen.

1849 har brevstemt
Fredag var sidste chance for at brevstemme, og Herning Kommune oplyser, at i alt 1849 har benyttet sig af muligheden ved dette kommunalvalg. Kommunen tager dog det forbehold, at der kan komme lidt flere stemmer ind, hvis de når frem med posten, inden valgstederne åbner tirsdag klokken 8.

Antallet af brevstemmer er cirka på niveau med valget i 2013, hvor der blev afgivet 1923 stemmer. Det var dengang en stigning på 58 procent i forhold til valget før. Det skyldtes muligvis, at der i 2013 kørte store kampagner for at få flere til at stemme, samt at man kunne brevstemme i en længere periode end tidligere.