Forår og fortællinger i skønne Rom med Læserklubben

Mange spændende oplevelser venter i den evige stad, når Læserklubben flyver til Italien, 21.-26. april Af Lone Henningsenlgh@herningfolkeblad.dk

Rom er en by, som man bliver træt i, men aldrig træt af. Her er så fantastisk mange utrolige seværdigheder, som bare ligger der og venter på at blive set og udforsket.

Overalt i byen findes der ruiner, monumenter og andet fra tidligere tider og op til i dag. Ingen anden by i verden er så proppet med synlige rester fra en svunden tid. Trods de mange smarte butikker, caféer og restauranter, er en tur gennem Rom mest en rejse tilbage i tiden. Som centrum for Romerriget og Pavestaten har byen en helt unik historie, og uanset hvor man færdes, støder man på imponerende vidnesbyrd, der er mere end 2500 år gamle.

Med De Graa Busser som teknisk arrangør og Arne Doktor, som forventet rejseleder tager Læserklubben til Rom på et skønt tidspunkt, nemlig 21.-26. april, hvor foråret rigtig har fået tag i den smukke by, mens det stadig ikke er blevet for varmt til aktive oplevelser.

Vi flyver med Ryanair direkte fra Billund lørdag, 21. april klokken 20.25 og ankommer klokken 23.00. Herfra med bus direkte til centrum og Hotel San Marco, der ligger centralt lige ved Termini-stationen.

Som turist i Rom er man på mange måder forkælet. De fleste af »de vigtigste« seværdigheder ligger inden for en radius, der er til at have med at gøre, men trods det, går man mange skridt, så turen kan ikke anbefales for gangbesværede.

De mange fantastiske kirker
Det antikke Roms bygninger med Colosseum og Forum Romanum i spidsen er enestående seværdigheder, men også tiderne herefter byder på uforglemmelige syn.

Vatikanet, barokken omkring Piazza Navona, hyggen i Trastevere og de små gader mellem Trevifontænen og Den Spanske Trappe er noget, der med garanti giver minder for livet.

De følgende dage skal vi med rejselederen opleve alt, hvad vi kan, men også sørge for at nyde. Vi skal først og fremmest besøge Vatikanstaten og verdens mægtigste kirke, Peterskirken.

Her skal vi på rundvisning og indsnuse den gejstlige atmosfære.

Efter besøget her kører vi med turistbus en spændende panoramatur, hvor vi blandt andet ser Caracallas Termer, Cirkus Maximus og en lang række historiske steder. Vi kommer også til Roms domkirke, Laterankirken (San Giovanni in Laterano) og herefter besøges »Den Hellige Trappe«, som man går op ad på knæene (man kan også nøjes med at kigge på) samt San Clemente.

Man sagde i sin tid, at der var flere kirker i Rom, end der var dage i året. Det er længe siden, og byen er gennem århundreder vokset, så der nu er flere millioner indbyggere, og kirkernes antal er mere end tusinde.

En af de kirker, der er med til at øge antallet, er San Clemente, der alene tegner sig for tre - eller skulle man sige fire kirker, for de tre er bygget på grundstenene af et antikt romersk hus, hvis ejer tilbad guden Mitras og havde et lille kapel til hans ære. Her dybt nede kan man gå på en gade og betræde de samme brosten som både Cæsar, Kejser Augustus, Peter og Paulus har gået på.

Klar til gladiatorkamp
En dag dedikeres til det antikke Rom. Vi begynder i Colosseum, som blev påbegyndt af Kejser Vespasian i 70 efter Kristus. Det er et amfiteater med plads til 50.000 tilskuere, der blev anvendt til gladiatorkampe. Man kan næsten høre tilråbene og lugte angstens sved fra de kæmpende muskelmænd og dyr, der ladede livet for tilskuernes fornøjelses skyld.

Vi besøger herefter Forum Romanum, stedet hvorfra det store romerske rige blev styret gennem flere århundreder. Vi går op på Capitolhøjen og videre til Pantheon, der er over 2000 år gammel og stadig fungerer.

Roms ældste kvarter, det stemningsfulde Trastevere står uændret,, som det har gjort i mange år. Her blandt de gamle skæve huse og smalle gader, leves livet. Små butikker, restauranter, gallerier, værksteder og atelier lokker folk til, og her er altid liv. Vi slentrer gennem det hyggelige kvarter og får med garanti også udpeget nogle gode restauranter.

Den utroligt smukke Santa Maria Maggiore kirke med de fantastiske mosaikker kommer vi også til samt Piazza Republica.

I nattens skær
Rom by night er bestemt også et »must«.

Deltagerne tilbydes hele to aftenture. Den første går til Piazza Navona, også kaldet Roms dagligstue, og Den Spanske Trappe. Næste aftentur er målet »Trevifontænen«. Det fantastiske springvand, som lige er blevet restaureret for et svimlende beløb, ligger pompøst midt i Roms bankende hjerte. Den store marmorfigur forestiller titanen Okeanos, der rider med sine heste gennem de vandmasser, som strømmer ud af fontænen.

Torsdag 26. april er formiddagen til fri disposition. Over middag kører vi fra hotellet ud til Paulus uden for murene. Denne kirke, som rummer Marcus’ grav, ligger lidt uden for centrum og er en af de fire hovedkirker. Et særdeles smukt og interessant bekendtskab.

Vi fortsætter til lufthavnen, hvor vi ankommer cirka klokken 15.30. Direkte fly til Billund med forventet ankomst klokken 20.00.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 6175 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 6375 kroner. Eneværelsestillæg på 1100 kroner.

I prisen er inkluderet:

Fly Billund-Rom t/r

Lufthavnsskat

Håndbagage på maks. 10 kg

Rejseleder med hele vejen

Transfers

Centralt hotelophold

Morgenmad dagligt

Udflugter

Billetter til metro/bus i forbindelse med udflugter

Entré til Forum, Colosseum og Peterskirken

Lokalguider

Turistskat