Nyt rekordregnskab fra Årstiderne Arkitekter

Omsætningen er steget til godt 200 millioner kroner, og overskuddet landede på 24,3 millioner

REGNSKAB Årstiderne Arkitekter med hovedsæde i Silkeborg og stor afdeling i Herning har for fjerde år i træk fremlagt et rekordregnskab med vækst i såvel omsætning som indtjening. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den stærke vækst kommer i et år, hvor Årstiderne Arkitekter har spaltet koncernen i to dele, således at den digitale division Eseebase er adskilt fra arkitektvirksomheden. Spaltningen er begrundet i et ønske om at sikre begge virksomheders muligheder for at udvikle sig selvstændigt uden bindinger og begrænsninger.

Kraftig vækst på boliger
Samlet set er omsætningen for de to selskaber steget med cirka 21 procent til over 200 millioner kroner. Indtjeningen er samlet set steget fra 19,5 millioner kroner til 24,3 millioner kroner.

- Væksten er sket ved en øget samhandel med eksisterende kunder, og en tilgang af nye kunder. Væksten har været specielt kraftig indenfor boligsegmentet, men der er også realiseret vækst i de øvrige forretningsområder, siger administrerende direktør Torben Klausen i pressemeddelelsen.

- Når man driver en arkitektvirksomhed, glæder man sig ikke kun over den økonomiske udvikling. Det er mindst ligeså opløftende, at vi har deltaget i tilblivelsen af markante byggerier rundt om i Skandinavien. Eksempler herpå er PFA’s hovedsæde Marina Park, boligprojekter på Grønttorvet og Sluseholmen, BMW i Varberg, ÅL Kulturhus i Norge samt Jysk Park i Silkeborg, uddyber han.

50 flere ansatte
Væksten har også betydet en vækst i antallet af medarbejdere. Aktuelt er der 360 ansatte, hvoraf cirka 260 er i Danmark.

- Netto har vi sagt goddag til 50 nye kolleger i årets løb fordelt på vores forskellige afdelinger i København, Silkeborg, Herning og Århus. Vi er specielt glade for, at vi er lykkes med at integrere så mange nye medarbejdere uden tab af effektivitet og dermed indtjening. Vi har i årets løb investeret kraftigt i videreuddannelse. Eksempelvis har samtlige medarbejdere gennemført et internt uddannelsesforløb i projektledelse. De løbende kompetenceløft, vi gennemfører i organisationen, er helt klart medvirkende til, at vi kan håndtere en stor vækst i medarbejderstaben uden tab af momentum, siger Torben Klausen, som forventer fortsat vækst næste år i begge selskaber.