Odense-spiller får lang karantæne for voldsom tackling på Blue Fox-back

Martin Hove Thomsen 

Odense Bulldogs’ Frederik Sørensen hoppede op med skulderen i ansigtet på Bjørn Uldall, hvor hjelmen efterfølgende fløj af

ISHOCKEY Metal Ligaens disciplinærudvalg har i dag truffet en afgørelse i en disciplinærsag mod Odense-spilleren Frederik Sørensen for en episode i Metal Liga-kampen mellem Odense Bulldogs og Herning Blue Fox 5. november. Udvalget har valgt at give Bulldogs-spilleren seks dages karantæne. Det skriver Metal Ligaen på sin Facebook-side.

. Og den uheldige back, der tidligere stoppede sin karriere som følge af en hjernerystelse, måtte efterfølgende udgå.

- Jeg var groggy, da jeg kom ud, og så sagde lægen, at jeg ikke måtte spille mere. Men det er ingen hjernerystelse, sagde Bjørn Uldall til Herning Folkeblad efter kampen mod Odense.

Disciplinærudvalget har i sin afgørelse især lagt vægt på, at:

- Videoen viser en Herning- og en Odensespiller i kamp om pucken ved banden foran Odenses spillerboks. Frederik Sørensen kommer glidende fra toppen af face-off cirklen og kommer – som tredje mand – ind i situationen hvor han driver sin albue/underarm/skulder direkte ind i hovedet på Herningspilleren. Frederik Sørensens tackling udføres nedefra og i en opadrettet bevægelse og Frederik Sørensens skøjter forlader isen i tacklingen.

- Det er for udvalget er udenfor enhver tvivl, at Frederik Sørensens handling er bevidst.

- Handlingen tilsidesætter alt hensyn til modspillerens sikkerhed.

- Udvalget anser det faktum, at Frederiks Sørensens skøjter forlader isen og at han hopper/driver sin skulder ind i tacklingen som en skærpende omstændighed.

- Det må rimeligtvist antages, at en spiller er klar over, at en tackling udført som Frederik Sørensen udfører den i denne situation - med sin modspillers hoved som primært kontaktpunkt - kun kan opfattes som et forsøg på at skade denne.