HCM fældet af vild comeback-keeper

Jørn Just Kristensen 

HC Midtjylland smed en fem-måls-føring i grænselandet og tabte et skridt i kampen om slutspilspladserne. Fejl af dommerne i sidste minut kostede udligningschance

HåNDBOLD Alt tegnede lyst for HC Midtjylland, da Eivind Tangen blæste sit syvende mål i kassen til 18-13 bare to et halvt minut inde i anden halvleg.

Men 27 minutter senere måtte HCM’erne frustrerede forlade Skansen i Sønderborg efter et nederlag på 24-26.

Den midtjyske målmaskine faldt nemlig voldsomt i kadence, og det skyldtes i høj grad SønderjyskE-keeperen Kristian Dahl Pedersen. Han kom på banen til sin første ligakamp i sæsonen efter pausen. I tre måneder har han siddet ude med en albueskade. Men den manglende kamptræning kunne på ingen måde ses.

Kristian Dahl stod med en vanvittig redningsprocent på 61 og blev matchvinder for værterne.

Dyr fejl af dommerne
Men spændingen levede alligevel hele vejen. Ét minut og fem sekunder før tid reducerede anfører Jacob Østergaard til 24-25.

Næste angreb endte med passiv arm, hvor HCM’erne blev fortalt, at der kun var én aflevering tilbage. Alligevel kom der to afleveringer, inden Aaron Mensing blæste sit ottende mål i nettet til 26-24.

Dommerparret indrømmede efterfølgende på TV2 Sport, at de begik en fejl. Hvis målet var blevet underkendt, havde HCM haft ét sidste angreb til at udligne og sågar en timeout at gøre godt med.

- Det er fedt, at de har mod og mandshjerte til at indrømme deres fejl bagefter. Det har jeg respekt for. Vi er alle mennesker, og vi begår alle fejl, siger HCM-keeper Anders Petersen, der stod en god kamp på sin tidligere hjemmebane i Sønderborg.

I tabellen forpassede HC Midtjylland dermed muligheden for at stryge forbi Mors-Thy og KIF Kolding København. HCM er således stadig nummer ni.