Guldgymnasterne gør det igen: Gjellerup er nordiske mestre

Jørn Just Kristensen 

Nordens bedste gymnaster kommer stadig fra Gjellerup Sdr.

GYMNASTIK Der er ingen over Gjellerup Sdr., når det kommer til spring-rytme-gymnastik for hold.

De lokale springfyre genvandt lørdag aften det nordiske mesterskab i TeamGym efter en flot konkurrence i Lund, Sverige. Gjellerup Sdr., der har vundet DM-guld fem gange i træk, åbnede konkurrencen med en stærk gulvserie til 22,133 point, men blev faktisk marginalt overgået af TeamGym Aarhus.

Men i baneserien - også kaldet tumbling - satte Gjellerup skabet på plads med en overlegen præstation og en score på 21,6 point. Brommagymnasterna fra Stockholm var nærmeste rival med 19,5 point i den disciplin.

Med den føring i ryggen gjorde det mindre, at Gjellerup ikke helt ramte dagen i springserien på trampolin, hvor scoren blot blev 18,450. Gjellerup tog nemlig den samlede sejr med scoren 62,183 foran TeamGym Aarhus med 61,466. Bronzen gik til Brommagymnasterna.

Også i mixedkonkurrencen stillede Gjellerup Sdr. op med et hold. Det blev til en fin syvendeplads, når man tænker på, at holdet stillede med 11 debutanter i internationalt regi.

Mixedkonkurrencen blev vundet af svenske GK Motus-Salto, mens kvindernes konkurrence blev vundet af islandske Stjarnan.

Det er anden gang, Gjellerup Sdr. vinder det nordiske mesterskab for mænd. Herningenserne sejrede nemlig også ved det seneste NM, der foregik på Island i 2015.