Har du hoste, åndenød eller hvæsende vejrtrækning – så få et tjek på Lungedagen

HERNING Omkring 600.000 danskere har en lungesygdom, men alt for mange af dem ved det ikke. Derfor sørger Lungeforeningen for, at man på Lungedagen onsdag 15. november kan få et gratis lungetjek rundtomkring i hele landet.

Tre af de steder, hvor sundhedsprofessionelle sammen med frivillige fra Lungeforeningen stiller op, er i Herning - hvor Bilka i år er med som nyt sted. Her tilbydes lungefunktionsmåling om eftermiddagen.

På apoteket i herningCentret ved siden af kan man om formiddagen få tjek på sin inhalation og blive vejledt i brug af medicin. Det samme kan man i cityfilialen af Herning Østergades Apotek, der også uddeler prøver på rygestopprodukter og vejleder om rygestop.

Ifølge Lungeforeningen bør man få et lungetjek, hvis man i mere end to måneder har haft et eller flere af de typiske tegn på lungesygdom: hoste, åndenød eller pibende/hvæsende vejrtrækning.