Investorgruppe overtager FCM Håndbold

Ole Bitsch 

Lokale og regionale investorer overtager med omgående virkning ejerskabet af håndboldklubben

HÅNDBOLD Koncernen FCM Holding har med omgående virkning overdraget ejerskabet og driften af FCM Håndbold til en investorgruppe.

Det meddeler parterne tirsdag morgen.

Der er tale om en investorgruppe bestående af lokale og regionale investorer, der har købt 100 procent af aktierne i ligahåndboldklubben.

Som Herning Folkeblad skrev allerede 15. juni år, har FC Midtjyllands ejerskab med hovedaktionæren Matthew Benham i spidsen ønsket at skille sig af med FCM Håndbold. Og det er nu lykkedes.

Forhandlingerne har stået på siden sommeren, og nu er FCM Håndbold kommet på nye, lokale hænder. Klubben præsentered i det seneste regnskabsår et underskud på -3,4 millioner kroner.

- Da Matthew Benham købte FC Midtjylland forpligtede han sig til økonomisk at sikre den fremtidige drift af håndboldklubben. Han forstod, at håndbold er en vigtig del af elitemiljøet i Ikast og bidrager positivt til brandingen af FC Midtjylland. Lidt mere end tre år senere er tiden nu kommet til at give stafetten videre til lokale kræfter. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fundet en løsning, hvor vi fortsat vil have et tæt samarbejde omkring at videreudvikle elitemiljøet i Ikast, og samtidig får håndboldklubben en ambitiøs ejerkreds, der kan flytte den til det næste niveau, siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

Pressemøde 20. november
Primus motor i investorgruppe er erhvervsmanden og nuværende bestyrelsesformand i håndboldselskabet, Lars Gantzel Pedersen. Han ser store muligheder i det nye setup.

- Vi ser et stort potentiale i håndboldklubben, og det er lykkedes os at samle en bred investorgruppe, der er indstillet på at fortsætte de stærke resultater, som FCM Håndbold har leveret både nationalt og internationalt igennem de senere år, siger Lars Pedersen.

Håndboldholdet vil i indeværende sæson fortsat konkurrere under navnet FC Midtjylland, men skifter navn ved indgangen til næste sæson.

Den nye investorgruppe i FCM Håndbold har indkaldt til pressemøde den 20. november.